Élet-Stílus

Minnesota: otthon, édes otthon

Hazai jégen továbbra is veretlen a Minnesota Wild az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL), péntekre virradóra a Vancouver Canucks bukott el az Xcel Energy Centerben.

Meglepően jól kezdett a vendégcsapat, a mérkőzés elején egy perc alatt kétszer is betalállt, ám ezzel az összes puskaporát ellőtte. Az első szünet után becserélt Niklas Backström eszén már képtelenek voltak túljárni a vancouveri támadók, átellenben Roberto Luongo viszont ötször is kapitulált.


Todd White és Brian Rolston egy góllal és egy gólpasszal zárt, míg Mikko Koivu két assziszttal járult hozzá a “vadak” idei tizedik didadalához. Az Északnyugati csoport éllovasa – a mezőnyben egyedüliként – továbbra is veretlen hazai jégen, eddigi nyolc meccsét megnyerte a saját hívei előtt.


A Buffalo idegenben, jelesül Bostonban folytatta a jó szereplését. A “szablyások” az utolsó tíz percben nagy munkával ledolgozták az addig összeszedett háromgólos hátrányukat, majd a szétlövésben a győzelmet is besöpörték. Az egyenlítés, valamint a sorsdöntő találat Ales Kotalik nevéhez fűzödik. “Az eddigi győzelmeink magabiztossá tettek bennünket, bízunk magunkban, a Bruins elleni sikerünket ennek köszönhetjük” – magyarázta a mérkőzés hőse.

A játéknap további érdekességei egy csokorban: a címvédő Carolina hazai jégen képtelen volt gólt ütni a Montrealnak; a New Jersey alkalmazásában álló Martin Brodeur zsinórban két shutout után öt gólt szedett be a New York Islanders ellen; Manny Legace 44 védéssel vette ki a részét a St. Louis Colorado elleni diadalából; Jacques Martin edző a 450. NHL-győzelmének örülhetett, miután a csapata, a Florida két vállra fektette a vendég Torontót.

NHL, alapszakasz, 30. játéknap:
Carolina Hurricanes-Montreal Canadiens 0-4
Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning 2-5
Boston Bruins-Buffalo Sabres 4-5 – büntetőkkel
New Jersey Devils-New York Islanders 2-5
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 4-2
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 4-1
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 5-2
Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 1-2
San Jose Sharks-New York Rangers 1-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik