Élet-Stílus

Vaktölténnyel lövöldöztek az Ágyúsok

Az angol Arsenal könnyen gólparadét rendezhetett volna az orosz CSZKA Moszkva elleni BL-mérkőzésén, csakhogy szerda este egyszerűen képtelen volt a kapuba találni, a legnagyobb helyzeteit is elszórakozta, és ezzel saját magát hozta nehéz helyzetbe.

A szerdai esti BL-találkozó gólnélküli döntetlennel zárult, pedig ha az Arsenal legalább a felét értékesíti a helyzeteinek, gólfesztivált tarthatott volna a Londonban vizitáló CSZKA Moszkva kárára.


Az angol csapat 21 alkalommal próbálta meg a rendeltetési helyére jutattni a labdát, csakhogy 14 estben még a kaput sem találta el. Tomas Rosicky például öt lépésről sem volt képes az üres kapuba gurítani, a cseh középpályás „nagy bravúrral” a földön fekvő Igor Akinfejev kezébe passzolt. Egy ilyen összecsapás után az érintett csapat edzője általában „átrendezi” az öltőzőt, az Arsenalt gardírozó Arsene Wenger viszont még a hangját sem emelte fel, nagyon higgadtan értékelt a lefújás után.

„Megértem, hogy a szurkolóink csalódottak az eredmény miatt, valóban nyernünk kellett volna, ugyanakkor én nem panaszkodom, mert nagyszerűen futballoztunk, ilyen jó teljesítményt még egyszer sem nyújtottunk a Bajnokok Ligájában, amióta én irányítom az együttest. Csak a gól hiányzott” – így a francia tréner, aki szerint a játék képe alapján a 7-0 vagy a 7-1 lett volna a reális eredmény.

„Mi, játékosok egész egyszerűen nem értjük, hogyan lehetett döntetlen ez a mérkőzés. Nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, több ziccert is kidolgoztunk, mégsem győztünk. Még a CSZKA egyik védője is azt mondta nekem: csak egy csapat volt a pályán” – nyilatkozta Thierry Henry, az Arsenal csapatkapitánya.

„Az első félidőben jobban játszott az Arsenal, de a szünet után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, persze a pontszerzéshez egy kis szerencsére is szükségünk volt” – értékelt a „másik oldal” képviseletében Valerij Gazzajev, a CSZKA vezetőedzője, aki hozzátette, a csapatát képesnek tartja arra, hogy a következő körben legyőzze a Portót, és ezzel megváltsa helyét a 16 között.

Jelenleg az orosz csapat áll az első helyen, de csak egy ponttal előzi meg az Arsenal, FC Porto kettőst – azaz még mind a három csapat továbbjuthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik