Élet-Stílus

NHL: rekordot állított be Malkin

A Pittsburgh Penguins orosz újonca továbbra is remekel az észak-amerikai profiligában. A csapatától elszökött Jevgenyij Malkin a hatodik mérkőzésén kétszer is eredményes volt, ráadásul győztes gólt ütött a Los Angeles Kings ellen.




NHL: rekordot állított be Malkin 1

nhl.lap.hu

NHL: rekordot állított be Malkin 1
NHL: rekordot állított be Malkin 3

A 20 éves újonc csatár a hatodik meccsén szerzett gólt, és ezzel 89 éves csúcsot állított be: utoljára Joe Malone, Newsy Lalonde és Cy Denneny volt képes erre a bravúrra az NHL 1917-es nyitószezonjában.

A Pingvinek 1999-ben nyertek utoljára a Los Angeles otthonában, és csütörtökre virradóra sorozatban ötödik meccsüket nyerték meg. Malkinnal az első találkozót még kikaptak New Jersey Devils-től, de azóta képtelenek veszíteni. A Kings ellen sokáig veszélyben forgott az addig makulátlan idegenbeli mérleg, de Malkin a hosszabbításban emberelőnyös helyzetben járt túl Dan Cloutier eszén.

A Kings másodpercekkel a kezdés után vezetést szerzett, de nem sokáig ünnepelhettek a hazai szurkolók, hiszen egy másik parádézó pittsburgh-i újonc, Jordan Staal pillanatokkal később egyenlített, majd Malkin góljával már vezetett a vendégcsapat. A második harmad is gyors hazai góllal kezdődött, és az 5. percben Rob Blake emberelőnyből ismét egygólos előnyhöz juttatta a Kings-et, amire Noah Welch-nek csak az utolsó harmadban sikerült válaszolnia. A hosszabbításban aztán elérkezett Malkin nagy pillanata, és a Norström kiállítása miatt három emberrel védekező Los Angeles-nek belőtte a döntő gólt.

“Malkin rövid idő alatt a csapatunk meghatározó embere lett. Szerencsésnek érzem magam, hogy vele játszhattok.” – nyilatkozta a meccset követően Sidney Crosby, aki három asszisztot szorgoskodott össze.

NHL, alapszakasz
Atlanta Thrashers-Carolina Hurricanes 2-5
Columbus Blue Jackets-Colorado Avalanche 3-5
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 2-4
Edmonton Oilers-Nashville Predators 3-5
Anaheim Ducks-New York Rangers 3-4 – h.u.
Los Angeles Kings-Pittsburgh Penguins 3-4 – h.u.
Detroit Red Wings-Calgary Flames 3-2
Dallas Stars-St. Louis Blues 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik