Élet-Stílus

Hacker-támadás érte a Netrisk oldalát

Reggel nyolc órakor rosszindulatú DoS támadás érte a Netrisk.hu szervereit. A DoS jellegű támadások egyetlen célja a szerver elérhetetlenné tétele.

A Netrisk és általában az online alkuszok ill. a biztosítók számára rendkívüli fontosságú a novemberi kötelező felelősségbiztosítás váltási időszak. A november 2-án hajnali három órakor elindított szolgáltatás, az első szerződéskötések megkötése után, reggel 8:00-kor a szerverek rendkívüli terheltsége miatt akadozni kezdett.
Mivel marketingkampány ezzel egy időben indult, a forgalomnövekedés rövid ideig normálisnak látszott, de miután a terheltség elérte a kritikus pontot, és szolgáltatás teljes mértékben megbénult, a szerverek naplófájljaiból kiderült, hogy a szervereket rosszindulatú támadás érte, melynek lényege, hogy rendkívül rövid idő alatt indított nagyszámú, hamis hálózati címről érkező kéréssel a támadó a szolgáltatást megbénítja, ellehetetleníti.

A cég ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett az illetékes hatóságoknál. A támadás elhárítása jelenleg is folyamatban van és a holnapi naptól ismét üzemelhet szolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik