Élet-Stílus

NHL: Higginsnek előny a hátrány

Szerdára virradóra négy mérkőzésre került sor az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban, az NHL-ben. A játéknap rangadóján a Montreal 4-2-re verte a vendégként fellépő Ottawa együttesét.




NHL: Higginsnek előny a hátrány 1

nhl.lap.hu

NHL: Higginsnek előny a hátrány 1
NHL: Higginsnek előny a hátrány 3

A Canadiens Christopher Higgins emberhátrányos góljával lépett a győzelem útjára az Ottawa ellen, az Északkeleti csoport csúcstalálkozóján. A 23 éves center specilalistának számít ebben a műfajban, hiszen a szezon során már harmadszor volt eredményes úgy, hogy az ellenfél játszhatott emberelőnyben – és amúgy is remek formában van, a montrealiak házi góllövőlistája (7 gól) és kanadai tabellája (12 pont) is az ő nevével kezdődik.

Az Ottawa a harmadik felvonásban, 0-2-nél, Jason Spezza góljával ugyan szorossá tette a mérkőzést, Andrej Markov üres kapus találata azonban mindent eldöntött, ráadásul később még Steve Begin is túljárt a vendégek eszén. A zárszó Tom Preissingé, illetve az Ottawáé volt, de ez már nem sokat számított.

“Az emberhátrányban kapott gól megfogott bennünket, ahogy az általában lenni szokott” – mondta Spezza, a “szenátorok” centere, míg a találkozó hőse, az liga embetrátrányos góllistáját is vezető Higgins szerényen nyilatkozott: “Hogy én büntetőgyilkos lennék? Nem is tudom. Nem csinálok mást, csak igyekszem kihasználni a gyorsaságomat.”

A legutóbbi játéknapon sorozatban hatodszor botlott a Chicago, ezúttal az Islanders páholta el New Yorkban. A San Jose és a Nashville viszont idegenben nyert, az előbbi Christian Ehrhoff góljával a Floridát, az utóbbi Steve Sullivan főszereplésével (egy gól, egy gólpassz) a Vancouvert fektette két vállra.

NHL, alapszakasz, 28. játéknap:
New York Islanders-Chicago Blackhawks 5-2
Montreal Canadiens-Ottawa Senators 4-2
Florida Panthers-San Jose Sharks 1-2
Vancouver Canucks-Nashville Predators 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik