Élet-Stílus

NHL: összekapta magát a Flyers

Története során még soha nem rajtolt ilyen gyengén a Philadelphia csapata, annak ellenére, hogy keddre virradóra sikerült nyerniük. Az Anaheim Ducks pontszámban behozta a Buffalót, igaz egy meccsel kevesebbet játszott.




NHL: összekapta magát a Flyers 1
nhl.lap.hu

NHL: összekapta magát a Flyers 1
NHL: összekapta magát a Flyers 3

Az Anaheim Ducks kiélezett küzdelemben, szétlövés után győzött a St. Louis Blues otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján. A Ducks újabb, szezonbeli kilencedik győzelmének köszönhetően pontszámban beérte a ligaelső Buffalo Sabres együttesét, igaz, utóbbi egy meccsel kevesebbet játszott eddig.

A mérkőzés első találatát a St. Louis szerezte: Christian Backman élete első NHL-gólját lőtte 31. másodperc elteltével. Travis Moen még az első játékrészben egyenlített, majd a Ducks a következő harmadban két góllal ellépett vendéglátóitól. A hazai csapat azonban villámgyorsan egalizálni tudott, és a harmadik játékrészben újból sikerült kétgólos hátrányból felállniuk. Az utolsó, hosszabbítást és ezzel egy pontot érő gólt a bírók csak hosszas tanakodás után adták meg.

Az ötperces ráadásban is igen kiélezett küzdelem folyt, az Anaheim tűnt erősebbnek, és mivel újabb találat már nem esett következhetett a szétlövés. Ebben a Kacsáknak volt több szerencséje, és az a Teemu Selanne is végre eredményes volt, aki tavaly a csapat legponterősebb játékosa volt, idén azonban még csak egy gólnál tart. “Szerencsénk van, hogy a többi sor remekül teljesít. Mi még sajnos nem villogunk, de a csapatunk nyer, és ez a lényeg.” – nyilatkozta a finn csillag a találkozót követően.

A Philadelphia eddigi tíz meccséből csak kettőt tudott megnyerni, de keddre virradóra némileg sikerült javítani a csapnivaló mérlegen, miután hazai pályán Forsberg remeklésének – szám szerint két góljának – köszönhetően elintézték a Chicago Blackhawks-t.

A győzelemben a svéd csillag mellett komoly szerepe volt a harmadszor kezdő Robert Esche-nek, akinek az idei szezonban először sikerült kapott gól nélkül befejezni egy mérkőzést. A kapus különösen a második harmadban volt igazán az elemében, amikor 15 lövést hárított, és három emberhátrányos helyzetet segített átvészelni.

NHL, alapszakasz, 27. játéknap
Philadelphia Flyers-Chicago Blackhawks 3-0
Toronto Maple Leafs-Atlanta Thrashers 4-2
St. Louis Blues-Anaheim Ducks 5-6*
Calgary Flames-Washington Capitals 2-4
Los Angeles Kings-New York Rangers 4-1
*A találkozón büntetők döntöttek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik