Élet-Stílus

NFL: őrzi veretlenségét a Colts

A nyolcadik játéknap után százszázalékos mérleggel büszkélkedhet az Indianapolis csapata, kérdés, hogy mire lesz ez elég a rájátszásban. Tavaly is parádés mérleggel zárták az alapszakaszt, de a play-off első körében kiestek. A Bears is nyert a nyolcadik játéknapon a címvédő azonban kikapott.

Egyelőre azonban nagyon egységesnek tűnik az Indianapolis Colts csapata, amelynek irányítója élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a Denver Broncos ellen vasárnap este. Peyton Manning 345 yardot passzolt és három touchdownt érő átadása volt a 31-34-re megnyert találkozón. Az utolsó nyolc támadásából a Colts az irányító remeklésének köszönhetően hetet pontokkal fejezett be.

“Nincs mit tenni”

Pedig a Denver Broncos tudta, hogy kivel kerülnek össze, és állandó nyomás alatt tartották Manninget, aki ebben a szorult helyzetben is parádézott. Érthető, hogy a meccset követően tanácstalannak tűnt a hazaiak szélső védője Champ Bailey: “Ha egy ilyen kirobbanó formában játszó Manning ellen lépsz pályára, akkor nem tudsz mit csinálni.” A Denver védője Ebenezer Ekuban ennél is tovább ment: “Fantasztikus irányító. Nyolc éve szerepelek az NFL-ben, de még senkit nem láttam így játszani.”

Peyton Manning zseniális megmozdulásai ellenére az utolsó pillanatokig rendkívülien szoros volt a találkozó, mindössze két másodperccel a vége előtt döntötte el a mérkőzést Adam Vinatieri egy 37-yardos mezőnygóllal. Ehhez a másik oldalon Jake Plummer teljesítménye kellett. Az idei szezonban a Denver egyetlen egyszer sem tudott 20 pontnál
NFL: őrzi veretlenségét a Colts 1

Földre viszik Roethlisbergert (AP)

többet szerezni, de vasárnap este ezt jócskán túlszárnyalták az irányítónak köszönhetően.

Egy félidő elég volt a Bears-nek

A Chicago is megőrizte a veretlenségét a nyolcadik játéknapon, és a csapatnak nem is kellett annyira megizzadnia mint az Indianapolis-nak. A Bears könnyedén darálta be a szebb napokat is megélt San Francisco 49ers-t hazai pályán.

A mérkőzés tulajdonképpen már az első játékrészben eldőlt: a chicagói rohamokkal nem tudott mit kezdeni a 49ers és 15 perc játék után 24-0-s hátrányba került. A második negyedet is nagyon megnyomták Rex Grossmanék, akik így 41-0-s előnnyel zárták az első félidőt. Innentől kezdve jócskán visszavettek a hazaiak, és hátralévő időben már nem is szereztek pontot, de arra azért figyeltek, hogy ne tudjon közelükbe férkőzni a San Francisco.

Bajban a címvédő

A Pittsburgh Steelers számára lassan a play-off szereplés is veszélybe kerülhet, hiszen a hét eddigi mérkőzésén csak kétszer tudott nyerni a tavalyi Super Bowl győztes. A csapat irányítója Ben Roethlisberger nagyon gyengén játszott az Oakland Raiders ellen 20-13-ra elveszített meccsen, ami nem is csoda, hiszen a múlt héten az Atlanta Falcons ellen agyrázkódást szenvedett. A Big Bennek becézett irányító ugyan 301 yardot passzolt, de négy interceptiont is dobott. “Szégyellem magam. Az egész csapatot lehúztam, úgy érzem mintha csak én hibáznék. Rémálmaimban nem hittem volna, hogy ilyen gyengén tudok játszani.” – mondta a meccset követően Roethlisberger.

NFL, alapszakasz, nyolcadik játéknap
Green Bay Packers–Arizona Cardinals 31-14
Cincinnati Bengals–Atlanta Falcons 27-29
New Orleans Saints–Baltimore Ravens 22-35
Tennessee Titans–Houston Texans 28-22
Philadelphia Eagles–Jacksonville Jaguars 6-13
Kansas City Chiefs–Seattle Seahawks 35-28
Chicago Bears–San Francisco 49ers 41-10
New York Giants–Tampa Bay Buccaneers 17-3
Diego Chargers–St. Louis Rams 38-24
Denver Broncos–Indianapolis Colts 31-34
Cleveland Browns–New York Jets 20-13
Oakland Raiders–Pittsburgh Steelers 20-13
Carolina Panthers–Dallas Cowboys 14-35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik