Élet-Stílus

Olasz bundabotrány: enyhítették a büntetéseket

Az Olimpiai Bizottság (CONI) Békéltető és Döntőbírósága megfellebbezhetetlen ítéletet hozott a futballbotrányban érintett csapatok ügyében: a Juventus, a Fiorentina és a Lazio büntetését mérsékelte, az AC Milanét viszont helybenhagyta.




Olasz bundabotrány: enyhítették a büntetéseket 1

olaszfoci.lap.hu

Olasz bundabotrány: enyhítették a büntetéseket 1
Olasz bundabotrány: enyhítették a büntetéseket 3

Olaszország legmagasabb sportdöntő testülete a Juventus és a Lazio büntetését nyolc, a Fiorentináét pedig négy ponttal csökkentette, ellenben az AC Milan mínusz nyolcpontos verdiktjét helybenhagyta.

Az olasz bundabotrányban szintén érintett Reggina ügyében még nem születethetett határozat, a Reggio Calabria-i együttes fellebbezését ugyanis csak egy későbbi időpontban bírálják el. A legújabb, már végleges ítélet értelmében: a vétkesnek talált csapatok közül egyedüliként a Serie B-be sorolt Juventustól kilenc, a Fiorentinától tizenöt, az AC Milantól nyolc, a Laziótól három pontot vontak le.


A büntetési tételek folyamatos “puhítása” okán, valamint a most jogerőre emelkedett döntés ismeretében elmondható, hogy a bundabotrányba keveredett klubok még olcsón megúszták.


Ezen a ponton érdemes felidézni az első fokon hozott, később módosított ítéleteket. Nos, július közepén pénzbüntetés és pontlevonás mellett a Laziót, a Fiorentinát és a bajnoki címétől megfosztott a Juventust élből “kivágták” az első osztályból, akkor egyedül csak a jelentős pontlevonással sújtott AC Milan maradhatott az élvonalbeli pontvadászatban.


Az utóbbi idők legnagyobb futballbotránya május végén robbant ki. Ekkor kerültek nyilvánosságra azok a hangfelvételek, amelyeken a bajnok Juventus klubvezetői utasításokat adtak a játékvezetőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik