Élet-Stílus

NHL: a Minnesota nyerte a rangadót

A Minnesota Wild hazai jégen továbbra is verertlen a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL), miután szombatra virradóra legyőzte a remek formában lévő Anaheim Ducks együttesét.




NHL: a Minnesota nyerte a rangadót 1

nhl.lap.hu

NHL: a Minnesota nyerte a rangadót 1
NHL: a Minnesota nyerte a rangadót 3

A Nyugati főcsoport rangadóján (az első és a második helyezett viaskodott egymással) a szétlövésre maradt a döntés, mivel a rendes játékidőt és a hosszabbítást követően 2-2-es döntetlenre álltak a felek. A partit végül a másodéves Mikko Koivu döntötte el.

A finn játékos igazi büntetőspecialista, idei harmadik gólját szerezte ebben a műfajban, nem mellékesen: az NHL-pályafutása során kilenc kísérletből csak kétszer hibázott. Az Anaheim négy győztes meccs után kapott ki újra, egyébként ez a mostani volt az első veresége vendégként. Ugyanakkor a Minnesota még veretlen hazai jégen, eddigi hét mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a saját hívei előtt, és 9-1-es mutatóval továbbra is vezeti a Nyugati főcsoportot. A St. Paul-i együttesnél a keleten vitézkedő, még hibátlan Buffalo szerzett csak több pontot.

A legutóbbi játéknapon még egy találkozó végződött az “idegek harcával”: ebből Washington kárára a Vancouver jött ki jobban. Detroitnak hatvan perc is elegendő volt ahhoz, hogy lezárja a Dallas három mérkőzést magába foglaló győzelmi szériáját; a Red Wings 4-3-es sikeréhez Nicklas Lidström két góllal járult hozzá. Végül, de nem utolsósorban: Pascal Leclaire az első shutoutját jegyezte a tengerentúli profiligában. A 38 védést hatástalanító kapus vezérletével a Columbus a Los Angelest győzte le.

NHL, alapszakasz, 24. játéknap:
Columbus Blue Jacket-Los Angeles Kings 2-0
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 3-2 – büntetőkkel
Dallas Stars-Detroit Red Wings 3-4
Vancouver Canucks-Washington Capitals 3-2 – büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik