Élet-Stílus

A bronzéremért játszhat az FTC

Az EHF Kupa-győztes Budapest Bank-FTC kikapott a Bajnokok Ligája-finalista szlovén Krim Ljubljanától a dániai Viborgban zajló női kézilabda Szuperkupa elődöntőjében, és vasárnap a KEK-első montenegrói Buducnost Podgoricával játszik a bronzéremért.




A bronzéremért játszhat az FTC 1

kezilabda.lap.hu

A bronzéremért játszhat az FTC 1
A bronzéremért játszhat az FTC 3

Remekül kezdett a három magyart, Páliner Katalint, Siti Esztert és Kindl Gabriellát foglalkoztató Krim Ljubljana, amelynek 6-2-es vezetésénél Németh András időt kért. Ez viszont nem sokat ért, hiszen tovább nőtt a két csapat közötti különbség, ezért a ferencvárosi tréner egyre több fiatalnak adott lehetőséget, akik olykor látványos gólokat lőttek Pálingernek. A védekezés viszont nem működött, és az esélyesebb szlovén bajnok fokozatosan húzott el.

A második félidőben sem állt le a Krim, és gyorsan 21-12-re ellépett. Ezt követően visszavett a tempóból a BL-döntős, és így egyre több hiba csúszott játékába, ami révén faragott a hátrányából az FTC. Csakhogy amint a legjobbak visszatértek a pályára, kétszámjegyű lett a különbség (26-16). A hátralévő időben mindkét edző főleg a tartalékokat játszatta.

Női kézilabda Szuperkupa, elődöntő:
Krim Ljubljana (szlovén)-FTC 34-25 (19-11)
Viborg (dán)-Podgorica (montenegrói) 32-26 (14-13)

Vasárnapi program:
Bronzmérkőzés, FTC-Podgorica, 14:00
Női BL csoportsorsolás, 15:45
Döntő, Viborg-Ljubljana, 16:20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik