Élet-Stílus

Bölöni lehet az új kapitány

Kisteleki István, az MLSZ elnöke megerősítette, hogy szívesen látná Bölöni Lászlót a válogatott új szövetségi kapitányaként.




Bölöni lehet az új kapitány 1

magyarfoci.lap.hu

Bölöni lehet az új kapitány 1
Bölöni lehet az új kapitány 3

“Még nem vettük fel vele a kapcsolatot, egyelőre csak közvetítők útján érintkezünk. Bölöni neve korábban is felvetődött, mivel olyan nemzetközi szaktekintélyről van szó, aki többször bizonyított már azokban az esetekben, amikor alacsonyabb szintről kellett felépíteni egy csapatot, ráadásul magyar lévén a játékosokkal is szót ért. Az elnökség a 2012-es Eb-ig, azaz legalább hat évre szeretne új szakvezetőt felkérni a posztra, lehetőleg még az idén” – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

Kisteleki kifejtette, hogy a testület – benne az edzőbizottságot irányító Temesvári Miklóssal – hajlik a külföldi szakember megszerzésére, mivel ő a tapasztalatával előrébb jár a hazai mezőnynél.

“A magam részéről próbálom felgyorsítani a dolgokat, jövő héten felvesszük a kapcsolatot, de november 15-én, a Kanada elleni barátságos mérkőzésen még nem valószínű, hogy Bölöni László ül le a kispadra. Várhatóan a szövetségi edzők közül kérünk fel valakit a székesfehérvári szerepvállalásra, ahogy az a nemzetközi gyakorlatban szokás” – tette hozzá Kisteleki.


Bölöni László 1953. március 11-én, Marosvásárhelyen született. Játékosként a Steaua Bucarestivel BEK-et és Szuperkupát is nyert, illetve 108-szor lépett pályára a román válogatottban, amelynek élén később szövetségi kapitányként is dolgozott. Klubedzőként megfordult a Nancy-nál, a Rennesnél és a Sportingnál is, míg legutóbb az AS Monaco együttesét irányította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik