Élet-Stílus

MK: elkerülte egymást az Újpest és az FTC

Csütörtökön délben kisorsolták a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosításait. A kupában lesz NB II-es kelet-nyugat rangadó is: a Ferencváros a Gyirmóttal küzd meg a negyeddöntőbe jutásért.




MK: elkerülte egymást az Újpest és az FTC 1

magyarfoci.lap.hu

MK: elkerülte egymást az Újpest és az FTC 1
MK: elkerülte egymást az Újpest és az FTC 3

Az Újpest és a Ferencváros elkerüli egymást a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a csütörtök délben megtartott sorsolás során kiderült: a zöld-fehérek azzal a Gyimróttal találkoznak, amely nagy meglepetésre megállította a címvédő FC Fehérvárt, míg az újpestiek az élvonaltól tavaly búcsúzó Pápával mérik össze a tudásukat. “Nagy kihívás lesz újra első osztályú ellenféllel mérkőzni a Magyar Kupában” – mondta a pápaiak játékosa, Szűcs Lajos, aki korábban a Megyeri útiak kapuját is védte. A hálóőr az esélyeket illetően optimistán nyilatkozott: “Két mérkőzésen dől a továbbjutás, úgy tartom, erre mindkét csapatnak ötven százalék esélye van.”


Az újpestiekhez hasonlóan a bajnok Debrecenek is NB II-es csapat jutott ellenfélül, a Paksot búcsúztató Dunaújváros. “Nem mi számítunk a párharc esélyesének, hiszen a DVSC nagyon jó csapat. Számunkra a bajnokság a legfontosabb, persze, ez nem azt jelenti, hogy ne akarnánk továbbjutni” – fogalmazott az újvárosiak csatára, Hoffmann Richárd.


Négy párban első osztályú csapatok harcolnak majd a nyolc közé jutásért, az pedig csak később derül ki, melyik együttes lesz a Vasas ellenfele, a Karcag vagy a Vác. Nem mellékesen, a továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első találkozókat november 8-án, a visszavágókat pedig november 22-én rendezik.

A nyolcaddöntő párosítása:
Pápa-Újpest FC
Ferencváros-Gyirmót
FC Sopron-Diósgyőr
Győri ETO FC-MTK
Vasas-Karcag/Vác
Dunaújváros-Debrecen
Zalaegerszeg-REAC
Honvéd-Kaposvár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik