Élet-Stílus

Megszűnik a Pécs–Bécs repülőjárat

Megszűnnek a menetrend szerinti légi járatok novemberben Pécs-Pogány és Bécs között – tájékoztatta az Air Horizont Pécs-Pogány Fejlesztésért Kft. ügyvezetője az MTI-t csütörtökön.

Kőhegyi István elmondta: a járatokat üzemeltető Austrian Airlines szerdán délután írásban tudatta a Pécs-Pogány Nemzetközi Repülőtér vezetésével, hogy gazdasági okok miatt november 10-től nem közlekedteti gépeit a két város között.

„Szomorúan fogadtuk az osztrák légitársaság döntését, mert a járatok forgalma folyamatosan emelkedett. Igaz, eleinte még csak 3-5, a közelmúltban már 25-30 személy utazott rajtuk, s előfordult az is, hogy egy gépre minden jegyet sikerült eladni” – mondta az ügyvezető.

Hangsúlyozta: Pécs város és a reptér vezetése szeretné, ha az Austrian Airlines menedzsmentje meggondolná magát, ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeznek a cég képviselőivel.

Az osztrák vállalat a pogányi repülőtér ez év március végi átadása óta heti négy alkalommal közlekedtet menetrend szerinti járatot Bécs és Pécs-Pogány között, az utasoknak a schwechati repülőtérről 4 kontinens 73 városába van csatlakozásuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik