Élet-Stílus

Jean Todt is kiszáll a Forma–1-ből

Már hetek óta találgatta a nemzetközi sajtó, hogy Michael Schumacher visszavonulása után mi lesz a sorsa Jean Todtnak és Ross Brawnnak. A Ferrari-istálló két sikerkovácsa közül az egyik biztosan otthagyja a csapatot.




Jean Todt is kiszáll a Forma–1-ből 1

forma1.lap.hu

Jean Todt is kiszáll a Forma–1-ből 1
Jean Todt is kiszáll a Forma–1-ből 3

Kedden ülésezett a Ferrari elnöksége Torinóban, és a megbeszélésen a luxus-autómárka vezérigazgatójává nevezték ki Jean Todtot, az istálló eddigi első emberét. Ross Brawnról egyelőre semmi biztosat nem tudni, de hetekkel ezelőtt olyan hírek szivárogtak ki, hogy egy évet biztosan kihagy. Todt posztját a pletykák szerint Stefano Domenicali veheti át, aki a csapat sportigazgatójaként az elmúlt években is a főnök egyik közvetlen munkatársa volt.

Todt 1993-ban vette át az istálló irányítását, és jelentős szerepe volt az elmúlt tíz év sikereiben. Michael Schumacherrel és Ross Brawnnal hármasban éveken keresztül uralták át a Forma–1-et.

A 37 éves német pilóta múlt vasárnap, utoljára, 250. alkalommal vett részt Forma–1-es futamon, és a negyedik helyen végzett. Schumi csak akkor vonulhatott volna vissza nyolcszoros bajnokként, ha Brazíliában nyerni tud, és Alonso nem szerez pontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik