Élet-Stílus

A Hertha javára igazolták a botrányos kupameccset

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) a Hertha BSC javára igazolta a Stuttgarter Kickers ellen félbeszakadt kupameccset, a fővárosi együttes 2-0-ás győzelemmel jutott be a legjobb 16 közé.




A Hertha javára igazolták a botrányos kupameccset 1

nemetfoci.lap.hu

A Hertha javára igazolták a botrányos kupameccset 1
A Hertha javára igazolták a botrányos kupameccset 3

Dárdai Pálék mérkőzése a harmadosztályban szereplő stuttgartiak stadionjában 2-0-ás berlini vezetésnél, a 85. percben szakadt félbe, amikor egy teli söröspohárral megdobták a játékvezető-asszisztenst. A 38 éves dobálót a rendőrség elfogta és őrizetbe vette, ellene súlyos testi sértés kísérlete miatt indul eljárás. A megdobott asszisztens rövid időre elvesztette az eszméletét, de saját lábán hagyta el a pályát és csütörtökön már nem szorult orvosi ellátásra.

A DFB a játékvezetői jelentés alapján hozta meg döntését. A határozat jogerős, mivel a Stuttgarter Kickers nem nyújtott be fellebbezést az ítélet ellen. A DFB fegyelmi eljárást is indított a stuttgartiak ellen, akiknek hétfőig kell eljuttatniuk írásos állásfoglalásukat a történtekről.

“Borzasztóan sajnáljuk, ami történt, egy őrült tönkretette, amit az elmúlt három évben felépítettünk” – mondta Hans Kullen, a Stuttgarter Kickers elnöke. “A rendbontó természetesen soha többé nem teheti be a lábát a stadionunkba, ezenkívül kezdeményezzük a DFB-nél, hogy az összes német pályáról tiltsák ki ezt a közveszélyes őrültet, akit többé nem tekintünk Kickers-szurkolónak.”

Kullen szerint elképzelhető, hogy fegyelmi bizottság a Német Kupában eddig keresett 200 ezer euró visszafizetésére kötelezi a klubot.

“Sajnos komoly hibát követtünk el, amiért súlyos büntetést érdemlünk” – mondta Kullen. “Nincs mentségünk, nem is keresünk, elnézést kérünk a megdobott asszisztenstől és ellenfelünktől is, hogy nem szokványos módon ért véget a kupameccsünk, melyen erősebb riválisunk megérdemelten vezetett.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik