Élet-Stílus

NHL: szárnyalnak a Pingvinek

Október vége felé még korai lenne következtetéseket levonni a Pittsburgh Penguins eddigi „szárnyalásáról”, de az tény, hogy a rendkívülien fiatal csapat évek óta nem kezdte ilyen jól a szezont, mint idén.




NHL: szárnyalnak a Pingvinek 1

nhl.lap.hu

NHL: szárnyalnak a Pingvinek 1
NHL: szárnyalnak a Pingvinek 3

A sikerekért nem a legendás sztárok, mint Mario Lemieux, Jaromir Jagr vagy éppen Ron Francis felelős, hanem egy fiatal trió, amelynek az átlagéletkora mindössze 19 év. Jevgenyij Malkin, Sidney Crosby és Jordan Staal nevével fémjelzett Pingvinek szerda hajnalban a bivalyerős New Jersey Devilst intézték el 4-2-re hazai pályán. A fiatal orosz, a Metallurg Magnyitogorszk finnországi edzőtáborából megszökő támadó a negyedik mérkőzésén a negyedik gólját lőtte, és a legfiatalabb Staal szerezte a meccset eldöntő találatot.

A sikernek köszönhetően az Atlantic Division első helyére ugrott a Penguins, amelynek jelenleg 5-3-as a győzelmi mutatója. Ez első ránézésre nem tűnik olyan kiemelkedőnek, de figyelembe kell venni, hogy évek óta nem rajtolt ilyen jól a csapat: tavaly például kilenc vereséggel kezdtek.

A meccset az Ördögök kezdték jobban, és hét perc után Scott Gomez góljával megszerezték a vezetést, ám még az első harmadban egalizált Nils Ekman, aki később egy asszisztot is jegyzett. A második játékrészben Malkin passzát értékesítette Crosby, majd Staal belőtte harmadik gólját a második meccsén. Az utolsó húsz percben Brylin még faragni tudott a hátrányból, de Malkin tíz perccel a meccs lefújása előtt ismét kétgólosra növelte az előnyt: az orosz csatár kilépett Crosby passzával, két védőt kicselezve kapura tört, majd nagyon átverte Martin Brodeurt, és a bal alsóba helyezett. A Devils a hátralévő percekben mindent megtett az egyenlítés érdekében, de Marc-Andre Fleuryn már nem tudtak kifogni.

„Sokkal jobb a hangulat a csapaton belül, mint korábban – nyilatkozta a meccs után a kapujára érkező 22 lövésből 20-at hárító portás. – Nyugodtabbak a társak, és egészséges önbizalommal lépünk jégre.”

NHL alapszakasz
Pittsburgh Penguins–New Jersey Devils 4-2
Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 2-6
Calgary Flames–Phoenix Coyotes 6-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik