Élet-Stílus

Jó helyre kerül Talmácsi

A következő idényben ezzel a friss fejlesztésű Apriliával versenyez majd Talmácsi Gábor, aki a spanyol pilóta helyére kerül az Aspar Teamhez.

„Úgy tűnik, a gép hihetetlenül gyors, ez a teszteken és már versenyen is bebizonyosodott. Természetesen mindig van munka, most például a hétvégi, valenciai évadzáró viadal helyszínéhez kell megtalálni a beállításokat. Már alig várom, hogy a hazai szurkolóknak is megmutassam, mire megyünk az új motorral” – mondta Bautista, aki a következő vb-n egy kategóriával feljebb, a negyedliteresek között szerepel.

„Nagyszerű lehet a friss Aprilia, hiszen technikai sportokban az új fejlesztéseknél mindig várni kell egy bizonyos időt, míg kiderül, mit tud, mire képes a motor, ebben az esetben viszont erre szinte nem is volt szükség. Alvaro a legutóbb, Estorilban tizenöt másodpercet vert a többiekre, ami elképesztő. Már alig várom, hogy magam is a nyergébe üljek” – mondta Talmácsi Gábor az MTI-nek.

A magyar motoros múlt vasárnap kötelezte el magát az Aspar Teamhez: csapattársai az apriliások között a spanyol Hector Faubel és Sergio Gadea lesznek.

A szerződést az Estorilban rendezett Portugál Nagydíj után írták alá: a hivatalos bemutatására a vasárnapi valenciai GP-t követően kerül sor. Talmácsi, aki tavaly a KTM-mel vb-bronzérmes lett, az idén a Hondával javarészt csak vergődött: a vasárnapi valenciai zárófutam előtt a hetedik helyet foglalja el. Ebben a szezonban csak egyszer volt dobogós: Brnóban szenzációs versenyzéssel a harmadik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik