Élet-Stílus

NHL: a Buffalo klubcsúcsot döntött

A Montreal Canadiens sem volt képest útját állni a fennállása legjobb idényrajtját produkáló Buffalo Sabresnek. A "szablyások" a mezőnyben egyedüliként még veretlenek, sorozatban kilenc győzelmet arattak az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).




NHL: a Buffalo klubcsúcsot döntött 1

nhl.lap.hu

NHL: a Buffalo klubcsúcsot döntött 1
NHL: a Buffalo klubcsúcsot döntött 3

A Buffalónak a Montreal legyőzése sem jelentett gondot. A vendégként fellépő “szablyások” Jiri Novotny szerencsés góljával (a korong átpattant a tehetetlen Cristobal Huet kapuson) szereztek vezetést a Bell Centerben, majd a folytatásban az idei tizedik gólját jegyző Chris Drury mellet Jason Pominville és Thomas Vanek is betalált, míg átellenben egyedül csak Mike Johnson volt képes átpréselni a pakkot a találkozó során 26 védést bemutató Ryan Milleren.

A Sabres sorozatban kilencedik győzelmét aratta, ezzel az idénykezdésre vonatkozóan új klubcsúcsot állított fel (az 1975/76-os szezonban nyolc strigula került a győzelem rovatba), és már csak egy sikerre van a Toronto NHL-rekordjától – tekintve, hogy a “juharlevelesek” az 1993/94-es évadban tíz mérkőzésen át őrizték a makulátlan mérlegüket.

A Buffalo mellett a Dallas Stars is klubcsúcsot döntött a legutóbbi játéknapon: a texasiak a Vancouver Canucks gárdáját fektették két vállra hétfőre virradóra, ezzel 8-1-re igazították ki a mérlegület – márpedig ilyen jól még egyszer kezdték az alapszakaszt.

NHL, alapszakasz, 20. játéknap:
Columbus Blue Jackets-San Jose Sharks 0-3
Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 1-4
Florida Panthers-Atlanta Thrashers 3-6
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 6-1
Dallas Stars-Vancouver Canucks 2-1
Edmonton Oilers-Phoenix Coyotes 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik