Élet-Stílus

NHL: kirúgták a Philadelphia edzőjét

Az NHL-ben szereplő Philadelphia Flyers megvállt a vezetőedzőjétől, Ken Hitchcocktól, míg Bob Clarke általános igazgató maga vette a kalapját, miután a csapat zsinórban ötször veszített.




NHL: kirúgták a Philadelphia edzőjét 1

nhl.lap.hu

NHL: kirúgták a Philadelphia edzőjét 1
NHL: kirúgták a Philadelphia edzőjét 3

Flyers az elmúlt 17 évben egyszer sem kezdte olyan gyatrán a szezont, mint most. Nyolc mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, zsinórban ötször veszített, a Buffalo Sabres ellen (1-9) 40 éves történetének egyik legcsúfosabb vereségét szenvedte el. “Éreztem, hogy eljött a pillanat, amikor át kell adnom a helyem” – nyilatkozta a csapat egykori kiválósága, Bob Clarke, aki vasárnap lemondott igazgatói posztjáról. A főedző Ken Hitchcock nem önszántából távozott, Ed Snider tulajdonos egyszerűen kirúgta. A klub első embere utóbb elmondta, a fentebb már említett buffalói csapást követően határozta el magát az edzőváltásra.

A történet pikantériája, hogy a Flyers alig egy hónappal ezelőtt hosszabbította meg a Dallas Starsszal 1999-ben Stanley-kupát nyert szakember szerződését. Hitchcock regnálása alatt a Philly 84 vereség és 37 döntetlen mellett 131 győzelmet aratott az NHL alapszakaszában. “Mi is hibásak vagyunk a kialakult helyzet miatt, nem csak ők ketten” – ismerte el a játékosok felelőségét, egyben mentegette a távozó előjárókat a gárda egyik ásza, Simon Gagne.

Új főedzőnek az eddigi másodedzőt, John Stevenst nevezték ki, míg az igazgatói feladatokat átmenetileg
NHL: kirúgták a Philadelphia edzőjét 4

A csapat két ásza: Peter Forsberg és Simon Gagne (Getty)

az együttes egykori szakvezetője, Paul Holmgren látja el. Rájuk vár a feladat, hogy 31 szűk esztendő után újra Stanley-kupa győzelemig vezessék a Philadelphia Flyerst. Nem lesz egyszerű dolguk.

Hétfőrre virradóra egy mérkőzésre került sor a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL), ezen a vendégként fellépő Anaheim a szétlövés után győzte le a Los Angelest. A házigazda jól kezdte a mérkőzést, 2-0-ra is vezetett. A “kacsák” Ryan Shannon és Dustin Penner góljaival egyenlítettek, végül Ryan Getzlaf sikeres büntetőjével söpörték be a győzelmet, így vendégként még veretlenek.


NHL, alapszakasz, 19. játéknap:
Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 2-3 – büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik