Élet-Stílus

Alonso a következő Schumacher?

A spanyol sajtó a kétszeres világbajnokot, Fernando Alonsót, míg a német lapok a visszavonuló Schumacher éltetik. Sokak szerint a spanyol lehet a hétszeres világbajnok utódja, igaz nagyon nehéz dolga lesz az utóbbi időben nem túl acélos McLarennel.

Alonso a következő Schumacher? 1

A kétszeres világbajnok (EPA)




Alonso a következő Schumacher? 2

A visszavonuló hétszeres (EPA)

A német sajtó minden idők legjobb pilótájaként búcsúztatta a Forma-1-től a pályafutását vasárnap, hétszeres vb-győztesként befejező Michael Schumachert, a kommentárok azonban egybehangzóak voltak a tekintetben is, hogy a német versenyző népszerűsége nem kúszott olyan magasságba, mint amilyenre az eredményessége alapján számot tarthatott volna.

“Milyen helyet foglal majd el a legnagyobb pilóta a sport halhatatlanjainak panteonjában” – teszi fel a kérdést a Die Welt, olyan korábbi kiválóságokéval szemben mérlegre téve Michael Schumacher népszerűségét, mint a bokszoló Max Schmeling, a labdarúgó Franz Beckenbauer, vagy a teniszező Boris Becker. “Volt idő, amikor talán könnyebb volt legendává válni” – ismeri el az újság szakírója, aki egyúttal emlékeztet arra, hogy Schumachert sokszor érte támadás vitatott manőverei miatt, továbbá azért, mert Svájcba költözött, és ezzel kibújt a németországi adófizetés alól.

“Schumi, ez szép volt”

“Schumacher gyakran került összeütközésbe másokkal a pályán, soha nem ismerte el a tévedéseit. Ez jelentősen apasztotta szimpátiatőkéjét, ezzel együtt nem változtatott vezetési stílusán” – összegez beszámolójában a Nord-West Zeitung című regionális lap.

A legőszintébb dicsőítésben a Bild részesítette a pilótát, aki “Schumi utolsó bátor harcaként” számolt be a Brazil Nagydíjon történtekről, arról, hogy a német pilóta a defekt ellenére a negyedik helyen ért célba. “Köszönjük Schumi, ez szép volt” – írja a lap tudósítója.

Más újságok már a Forma-1 jövőjével is foglalkoznak. “Alighogy lelépett a király, a vazallusok máris jelezték igényeiket” – véli a Süddeutche Zeitung. Az Allgemeine Zeitung pedig arról ír, hogy Alonso lehet a következő Schumacher.

Alonso az utód

A spanyol sajtó egyöntetűen méltatja Fernando Alonso második Forma-1-es világbajnoki győzelmét, egyúttal megemlékezik a hétszeres világelső Michael Schumacher visszavonulásáról. “Alonso nyugdíjba küldte a történelem legnagyobb pilótáját” – tette

címlapjára a Marca. A sportlap első oldalán a rendkívül boldog Alonso látható a trófeával a kezében.

Más újságokban is vezető hír lett az asztúriai pilóta egymás utáni második összetettbeli győzelme: “Alonso a Forma-1 új főnöke” (ABC), “Alonso, a mítosz, aki megfosztotta trónjától Schumachert” (La Razón), “A Fernando Alonso-éra kezdete” (La Vanguardia), “Alonso marad a király” (El Pais).

Az Alonso sikere fölött érzett öröm mértékét, illetve a világbajnoki finis jelentőségét leginkább az érzékelteti, hogy a sportlapokat leszámítva a címlapra nem került ki a Real Madrid-FC Barcelona mérkőzés, az úgynevezett El Clásico, a Forma-1 viszont igen.

Elég erős a McLaren?

Az El Mundo szakírója úgy véli, “Alonso tűnik Michael Schumacher egyedüli lehetséges örökösének”. Az El Pais arra emlékeztet, hogy Alonso mindössze 25 évesen csatlakozik ahhoz a szűk körű klubhoz, melynek tagjai – Ascari, Fangio, Brabham, Prost, Senna, Schumacher, Häkkinen – egymás után nyertek két Forma-1-es világbajnoki címet. Beszámolójában ugyanakkor az újság máris a jövő felé fordul, felvetve, hogy vajon miként birkózik meg Alonso az új kihívásokkal a csapatváltás után a McLarennél.

Ugyanezen lamentál az El Mundo is, emlékeztetve arra, hogy a nagy presztízsű brit istálló az elmúlt időszakban nem kápráztatta el a rajongóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik