Élet-Stílus

NHL: megállíthatatlan Malkin

Továbbra is őrzi a veretlenségét a Buffalo Sabres csapata, ezúttal a Boston volt az áldozat. Az Ottawa először nyert idén hazai pályán, Jevgenyij Malkin pedig a harmadik mérkőzésén belőtte harmadik gólját.




NHL: megállíthatatlan Malkin 1
nhl.lap.hu

NHL: megállíthatatlan Malkin 1
NHL: megállíthatatlan Malkin 3

Nyolc meccs óta nem talált legyőzőre a Buffalo együttese, amely az egyetlen veretlen csapat az észak-amerikai jégkorongligában. A Sabres beállította a fennállása legjobb, 1975-ös idényrajtját, a csapat sorozatban 13. találkozóját nyerte meg az liga alapszakaszában (az előző évad végén ötször nyert, most pedig nyolc győzelemnél tart).

A Sabres ezúttal Bostonba látogatott, és 6-2-re verte a Bruins-t, elsősorban annak a köszönhetően, hogy emberelőnyös helyzeteit remekül használta ki. A csapat legeredményesebb játékosa sokadszorra Chris Drury volt, aki megadta a meccs alaphangját az első góljával, majd a harmadik játékrészben eldöntötte a találkozót.

Drury találatára még érkezett válasz, de a második harmadban 4-1-re elhúzott a Lindy Ruff által dirigált gárda. A hazai rajongók talán még bíztak abba, hogy Bruins megszakíthatja a rivális sorozatát, az utolsó húsz percnek ugyanis csak kétgólos Sabres-előnnyel vágtak neki a csapatok. Drury azonban lelohasztotta a reményeket, az i-re a pontot pedig a remek formában játszó Thomas Vanek tette fel, aki a gólja mellett két asszisztot is kiosztott.

Az Ottawa Senators elgázolta a New Jersey Devils-t 8-1-re, és megesett az a szégyen Martin Brodeurrel, hogy meccs közben lecserélte az edzője. A meccs első ottawai gólja után Gionta révén egyenlített a Devils, de utána csak a hazaiak voltak eredményesek. Az első harmad 2-1-es vezetéssel zárult, és a második játékrészben ötöt szórt az Ottawa. Ekkor látta jobbnak Claude Julien, hogy lehozza a veterán hálóőrét, aki a kapujára érkező 26 lövésből hatot nem tudott hárítani. A helyére beküldött Clemmensen sem járt sokkal jobban, hiszen kettőt neki is lőttek a ’szenátorok’.

A jelek szerint igen jól beilleszkedett az NHL-be Jevgenyij Malkin: a fiatal orosz csatár harmadik meccsén belőtte a harmadik gólját. A liga legfiatalabb csapata, a Pittsburgh Penguins a Columbus-t verte 5-3-ra. A győzelem megszerzésében két másik fiatal titán is elévülhetetlen érdemeket szerzett: a mindössze 18 éves Jordan Staal két gólt lőtt és a 19 éves Sidney Crosby-nak is jól ment a játék, ő hozta remek helyzetbe a meccset eldöntő gól előtt Malkint.

NHL alapszakasz
Boston Bruins-Buffalo Sabres 2-6
Toronto Maple Leafs-New York Rangers 4-5
Montreal Canadiens-Colorado Avalanche 8-5
Ottawa Senators-New Jersey Devils 8-1
New York Islanders-Carolina Hurricanes 4-3
Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 4-6
Atlanta Thrashers-Florida Panthers 4-2
Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 5-3
Nashville Predators-Vancouver Canucks 3-4
Chicago Blackhawks-St Louis Blues 3-4
Phoenix Coyotes-Dallas Stars 0-4
Edmonton Oilers-Detroit Red Wings 3-1
San Jose Sharks-Minnesota Wild 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik