Élet-Stílus

Rasszizmussal vádolják a krakkói játékosokat

Rasszizmussal vádolja a lengyel Wisla Kraków játékosait Benni McCarthy, a Blackburn Rovers dél-afrikai válogatott labdarúgója.




Rasszizmussal vádolják a krakkói játékosokat 1

verseny.lap.hu

Rasszizmussal vádolják a krakkói játékosokat 1
Rasszizmussal vádolják a krakkói játékosokat 3

A játékos állítása szerint a két csapat csütörtöki UEFA Kupa-csoportmeccsén a lengyel együttes futballistái rasszista megjegyzésekkel provokálták.

McCarthy ezt a szünetben jelezte a játékvezetőnek, a svéd Stefan Johannessonnak, aki mérkőzés utáni jelentésében kitért erre is, ugyanakkor hozzáfűzte: mivel ő nem hallott semmit, nem is volt lehetősége szankcionálni. “Bennit többször provokálták, de ő szerencsére egyszer sem veszítette el a fejét, csak a lefújás után egy kicsit” – nyilatkozta Mark Hughes, a Blackburn trénere, aki arra utalt, hogy a végén McCarthy és a lengyel csapat védője, Nikola Mijailovic majdnem összeverekedtek egymással, a többi labdarúgó választotta szét őket.

“Megkaptuk a Blackburn feljelentését, természetesen kivizsgáljuk az ügyet. Ilyen esetekben nagyon nehéz bizonyítékot találni, anélkül pedig senkit nem lehet elítélni. Viszont nincs jogunk kételkedni McCarthy állításában sem. Ilyesmit senki sem talál ki” – mondta William Gaillard, az UEFA kommunikációs igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik