Élet-Stílus

Kevesen bíznak Schumacher vb-címében

A Forma–1 pilótái és sportvezetői közül kevesen hisznek abban, hogy Michael Schumacher megnyeri az idei világbajnokságot, ugyanakkor a Ferrari német sztárját tartják a Brazil Nagydíj esélyesének.




Kevesen bíznak Schumacher vb-címében 1

forma1.lap.hu

Kevesen bíznak Schumacher vb-címében 1
Kevesen bíznak Schumacher vb-címében 3

A címvédő Fernando Alonso tíz ponttal vezet Schumacher előtt, aki csak akkor végezhet az élén, ha nyer, míg spanyol riválisa nem szerez pontot. Maga a hétszeres világbajnok is úgy nyilatkozott korábban, az esélye egy a százhoz a vb-győzelemre.

„Nem hiszem, hogy Michael megnyeri a világbajnokságot, bár ezt kívánom neki. Erre nincs túl sok sansza, de nem lehetetlen” – vélekedett Nick Heidfeld, a BMW német pilótája. „Számomra Schumi a futam esélyese. Minden más Fernando kezében van” – mondta Norbert Haug, a McLaren sportigazgatója.

Bizakodóbb volt Ralf Schumacher, a Toyota sofőrje, aki így nyilatkozott bátyjáról: „Michael elég gyors ahhoz, hogy győzzön Interlagosban. A világbajnoki címet pedig még nagyon sok tényező befolyásolhatja. Nincs lefutva a dolog.” Hasonló véleményen volt Schumacher egyik korábbi nagy riválisa, a finn Mika Häkkinen is: „A Forma–1-ben egy hiba mindent eldönthet” – állította a kétszeres világbajnok.

„Független szakértőként” megszólalt Franz Beckenbauer is: „Azt kívánom neki, hogy nyerjen. De sajnos nem tudok ebben igazán hinni. De másodiknak lenni is hatalmas teljesítmény” – fogalmazott a Császár labdarúgást is kedvelő honfitársáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik