Élet-Stílus

Howard: négy évre 40 millió dollár

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő, tavaly nagydöntőt játszó Dallas Mavericks a 2010/2011 szezon végéig meghosszabbította Josh Howard szerződését.




Howard: négy évre 40 millió dollár 1

nba.lap.hu

Howard: négy évre 40 millió dollár 1
Howard: négy évre 40 millió dollár 3

“Mindenképpen Dallasban akartam maradni, nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Szeretem a várost, szeretem a szurkolókat, igazán élvezem a játékot itt, és meg is fizetnek” – nyilatkozta a 26 éves kosaras. Howard elégettsége érthető, hiszen a jövőre életbe lépő szerződés értelmében négy év alatt 40 millió dollárt vehet majd fel a szolgálataiért. Az idén egyébként még „csak” 1,6 millió üti a markát.

Mark Cuban, a Mavs’ tulajdonosa igyekszik megtartani a csapat értékeit: Howardot megelőzően a német Dirk Nowitzkival és Avery Johnson főedzővel íratatott alá új, 2011-ig szóló szerződést. „Josht is itt akartam tartani Dallasban. Keményen dolgozik, az együttesünk egyik nagy értéke” – indokolta Cuban, miért tett Howardnak ilyen nagyvonalú ajánlatot.

A Wake Forest Egyetem növendéke három éve játszik az NBA-ben, tavaly meccsenként átlagban 15,6 ponttal (karriercsúcs!) és 6,3 lepattanóval segítette a dallasi csapatot, amely aztán a nagydöntőig jutott, ott azonban 4-2-es összesítéssel kikapott a Miamitól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik