Élet-Stílus

Nem lesz fegyelmi ítélet Cech ügyében

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) semmilyen fegyelmi határozatot nem hoz a Reading-Chelsea szombati Premier League-mérkőzésen történt sérülésekkel összefüggésben.

Az FA arról tájékoztatta a közvéleményt a honlapján, hogy az illetékes testület megvizsgálta a Chelsea két kapusa, Petr Cech és Carlo Cudicini esetét, és meghallgatta a mérkőzésvezető Mike Riley beszámolóját, aki hangsúlyozta, a találkozó hivatalos szereplői időben reagáltak a történtekre.

Cech az összecsapás első percében ütközött Steven Hunttal, és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy meg kellett műteni. Teljes felépülése akár egy évig is eltarthat. A helyére beállt Cudicini a 90. percben járt hasonlóan, a letaglózott, mozdulatlan játékost hordágyon vitték le a játéktérről. Ő még szombat este elhagyhatta a kórházat.

Hunt bocsánatot kért Cechtől, és hangsúlyozta, hogy nem akart sérülést okozni, a Reading pedig megvédte futballistáját, leszögezte: “nagyon szerencsétlen kimenetelű ütközés történt, több független szakértő is kijelentette a televíziós felvételek alapján, hogy nem történt szabálytalanság”.

Úgy tűnik, a szövetség illetékesei is hasonló álláspontra jutottak. A szakemberek foglalkoztak José Mourinhónak, a Chelsea vezetőedzőjének a kijelentésével is, mely szerint harminc percbe telt, mire mentővel elszállították Cechet. A szövetség megállapítása szerint Mourinho észrevétele súlyos ténybeli tévedést tartalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik