Élet-Stílus

FTC: folytatódik az MLSZ elleni per

A Ferencváros elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy folytatja a pereskedést a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ellen.

A testület közleménye szerint “három egymástól teljesen függetlenül eljáró mértékadó ügyvédi iroda véleményezte a Ferencváros kontra MLSZ ügyet, ezek alapján a zöld-fehér klub nyugodt lelkiismerettel várja a másodfokú fegyelmi határozatot, illetve bírósági ítéletet.” Az Ferencváros biztos abban, hogy “az MLSZ jogtalanul, súlyos eljárási hibákat elkövetve hozta meg a vitatott határozatait, és mindezek tükrében szintén jogellenes módon szankcionálta fegyelmi határozatában a sportszervezetet.”

A Ferencváros kitart az igaza mellett

Az egyesület éppen ezért “minden fórumon megvédi az igazát, s a maga eszközeivel véget kíván vetni az MLSZ törvénysértő gyakorlatainak”, egyben azt szeretné, ha a sportág honi vezetése szakmai önvizsgálatot tartana és felülbírálná korábbi álláspontjait. A zöld-fehérek többek között azt kifogásolják, hogy három nappal a bajnoki rajt előtt, ismeretlen összetételű testület döntött a Ferencváros kizárásáról. Ezenkívül az elnökség nehezményezi, hogy a klub évek óta nem jut hozzá a televíziós jogdíjakból származó részesedéséhez.

A G14 is bekapcsolódhat

A ferencvárosiak mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) és az európai futballszervezet (UEFA) is értesüljön a helyzetről. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot az európai élklubokat tömörítő G14 nevű szervezettel, melynek vezetője a német Karl-Heinz Rummenigge.

“A Ferencváros nem felel meg az élvonalbeli indulás feltételeinek, gazdasági helyzetének ismeretében nem kaphatott volna első osztályú licencet” – mondta az Kisteleki István, az MLSZ elnöke. “A klubnak a polgári helyett az állandó választott sportbírósághoz kellett volna fordulnia, melynek ítéletét a szövetség magára nézve kötelezőnek fogadott volna el. Sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet, nem tehetünk mást, mint várjuk a másodfokú ítéletet. Lehet, hogy az MLSZ hibázott, soha nem mondtam, hogy tévedhetetlenek vagyunk, de az is tény, a Ferencváros a polgári bíróság bevonásával megszegte a szövetség alapszabályát, ezért az MLSZ fegyelmi eljárást indított a klub ellen.”

A G14 esetleges bekapcsolódásáról az MLSZ-vezető annyit mondott, hogy az UEFA irányítói nincsenek túl jó viszonyban ezzel a szervezettel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik