Élet-Stílus

Budapesten a Harlem Gospel Singers

A budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban lép fel december 7-én a 15 éves fennállását ünneplő Harlem Gospel Singers.

Magával ragadó, felemelő, spirituális és kirobbanó – ilyen a gospel nyelve. Immáron 15 éve annak, hogy a gospel koronázatlan királynője, Queen Esther Marrow, Michael Brenner és Roseanne Kirk segítségével egyesítette erejét, és kiváló énekesekből és zenészekből álló csapatot gyűjtött maga köré, hogy a tradicionális gospelt autentikusan, minden stilisztikai jellemzőjével együtt egy teljes újszerű megfogalmazásban állítsa nemzetközi színpadokra. Harlem – New York lüktető városrésze, bölcsője és képviselője az afroamerikai kultúrának, otthona több mint 400 egyházközösségnek – bábáskodott a társulat névadásánál, s így lettek ők a Harlem Gospel Singers.

A gospel fenoménjai összetéveszthetetlen hangzásukkal hódították meg európa fővárosait; Helsinkitől Madridig, Párizstól Londonon át egészen Milánóig, Bécs, Köln, Berlin, Budapest – több mint 2 millió ember élvezi évről évre a világ legismertebb gospelformációjának az R&B, jazz és pop inspirálta előadásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik