Élet-Stílus

Wenger a pályát és a bírót hibáztatja

Külső körülményekkel magyarázta együttese vereségét a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának francia vezetőedzője.

Wenger a pályát és a bírót hibáztatja 1

Moszkvai gólöröm (EPA)




Wenger a pályát és a bírót hibáztatja 2

Henry gólját nem adták meg (Getty)

A G csoport harmadik fordulójában rendezett oroszországi találkozón a hazaiak 1-0-ra győzték le a legutóbbi kiírásban döntőig jutott angol riválisukat, s ezzel a játéknap egyetlen meglepetését szolgáltatták – írja az MTI.

A francia tréner a kudarc egyik okaként a spanyol Manuel Mejuto Gonzalez játékvezető és segédei ténykedését nevezte meg, külön kiemelve Thierry Henry 86. percben szerzett gólját, amelyet kezezés miatt érvénytelenített a bíró.

„Azért különösen nehéz elfogadnom a döntését, mert itt nem arról volt szó, hogy nem látta tisztán az esetet. Egyszerűen érthetetlen az egész” – panaszkodott Wenger, akihez Henry is csatlakozott. A csatár elmondása szerint Gonzalez nem tudta megmondani neki, mit látott az adott szituációnál, amikor kérdőre vonta. „A véleményem szerint egész egyszerűen azért nem adta meg a találatot, mert nem tartozunk az igazán nagy klubok közé” – nyilatkozta a SkySportsnak a francia csatár.

Wenger a bíró mellett a zord időjárást és a pálya gyenge minőségét is kárhoztatta a meccs után: „A műgyep állapota óriási hátrányt jelentett futballistáim számára. Őszintén szólva nem értem az európai szövetséget, hogy engedélyezhet Bajnokok Ligája-mérkőzést egy ilyen pályán.” A francia mester azonban kénytelen volt azt is beismerni, hogy a mérkőzés nagy részében egyszerűen jobban játszott a hazai csapat. „Nem a bírói döntésekkel, hanem a saját játékunk minőségével kell foglalkoznunk.”

A hazaiak részéről természetesen senki sem foglalkozott a körülményekkel: „Megemelem a kalapom a játékosaim előtt. Egy kemény mérkőzésen tudtak kiválóan játszani” – lelkendezett Valerij

Gazzajev, a CSZKA edzője. „Végig kézben tartottuk a meccset. A hajrában ugyan nagy erővel támadott az Arsenal, ám őszintén szólva könnyedén hatástalanítottuk próbálkozásaikat, mert szinte kizárólag ívelgetésekkel operáltak” – mondta kissé fölényesen Igor Akinfejev kapus, aki még nem kapott gólt a BL idei csoportkörében.

Győzelme révén a CSZKA 7 ponttal vezeti a G csoportot, megelőzve a 6 pontos Arsenalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik