Élet-Stílus

Kiesett a címvédő a Magyar Kupából

A címvédő FC Fehérvár nem jutott be a legjobb 16 közé a labdarúgó Magyar Kupában, mivel hosszabbításos mérkőzésen kikapott az NB II-es Gyirmóttól.

A másodosztályú együttes a rendes játékidőben már 3-1-re is vezetett, a fehérváriak azonban az utolsó percben egyenlítettek. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban megint két góllal elhúztak a gyirmótiak, a fehérváriak a 120. percben csökkentették a különbséget.

“Ma gyalázatosan játszott a csapat, a játékosoknak semmi önbizalmuk sem volt, értékelhetetlen produkciót mutattak be – mondta az MTI-nek Gál László, a fehérváriak ügyvezető igazgatója. – Emellett nem mehetünk el szó nélkül, biztos lesznek szankciók, melyekről csütörtökön döntünk, most azonban még nagyon ideges vagyok és nem szeretnék elhamarkodottan, indulatból többet mondani.”

“Több játékosom ma nem nyújtott élvonalbeli futballistához méltó produkciót – nyilatkozta a távirati irodának Csertői Aurél, a fehérváriak vezetőedzője. – Súlyos egyéni hibák vezettek a vereséghez és a kiesésünkhöz. Gál Lászlóval még nem beszéltem, ezért az általa elmondottakhoz nem tudok semmit sem hozzáfűzni. Ő az ügyvezető, joga van bármilyen döntést hozni, amit nekem és a játékosoknak is tudomásul kell venni.”

A másik három NBI-es csapat magabiztos győzelemmel jutott a következő fordulóba.

Magyar Kupa
Gyirmót (II.)-FC Fehérvár 5-4 (2-1, 3-3, 4-3) – hosszabbítás után
Csesztreg (III.)-Kaposvári Rákóczi 0-3 (0-1)
Bonyhád (III. osztályú)-FC Sopron 1-6 (0-3)
Makó (II.)-MTK Budapest 0-6 (0-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik