Élet-Stílus

Győzött a magyar nép demokratikus akarata!

Gerőt leváltották, Kádár János az utóda

A Magyar Dolgozók Pártja Központi Vezetősége Politikai Bizottsága ma, 1956. október 25-én megtartott ülésén Gerő Ernő elvtársat felmentette a Központi Vezetőség első titkárának tisztje alól. A Politikai Bizottság a Központi Vezetőség első titkárának tisztségével Kádár János elvtársat bízta meg. Kádár János és Nagy Imre elvtárs a Politikai Bizottság ülésének befejeztével nyilatkozatot tesz a rádióban.
Tűzzétek ki a nemzeti zászlót!

Általános amnesztiát!
Az elmúlt napok tragikus eseményeinek értékelésére még nem érkezett el az idő. Egy azonban bizonyos: rágalom volt az az állítás, hogy fosztogatók és ellenforradalmi bandák lázadásáról volt szó. Becsületes hazafiak, a demokratikus fiatalság állt talpra nemzeti követelésekért. Ezért követeljük, hogy a felkelésben résztvevőket ne csak a statárium alól mentesítsék, de adjanak mindenkinek, aki abbahagyta a harcot, általános amnesztiát!
Éljen a demokratikus harcban győzelmes magyar nép!
Ha nincs is még itt a felelősség kérdésének felvetésére az idő, annyi bizonyos, hogy azokat, akik a pártot, a népi hatalmat, Nagy Imrét igyekeztek belerántani a maguk szennyes provokatív játékába, haladéktalanul felelősségre kell vonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik