Élet-Stílus

F1: Ralfnak nem fog hiányozni a testvére

A német Ralf Schumacher szerint bátyja, Michael idény végi visszavonulása nem jelenti a Forma–1 végét. A kis Schumi szeretné a hétszeres világbajnok testvérének a nyomdokaiba lépni.

„Nekem nem fog hiányozni Michael, és a Forma–1 is túléli a távozását, hiszen a versenysorozat nem egy pilótáról szól” – nyilatkozta a Toyota pilótája a Bild újságnak. „Így lesz ez Michael esetében is. A következő szezon első versenyein még sokszor szóba fog kerülni a neve, de biztos vagyok abban, hogy szépen lassan ez is elcsitul majd, és mindenki a napi ügyekkel fog foglalkozni.”

„Egyedül kell vezetnem”

„Németországban akkor nem csökken a Forma–1 iránti rajongás, ha lesz olyan német pilóta, aki bele tud szólni az első helyért folyó versenybe. Bízom benne, hogy én leszek ez a versenyző. Hiszek abban, hogy a Toyotával világbajnoki címet tudok nyerni” – mondta a 31 éves pilóta, aki továbbra sem szeretne tanácsot kérni a bátyjától: „Meg vagyok arról győződve, hogy valamilyen funkcióban marad a Ferrarinál, és akkor nekem, egy konkurens istálló pilótájának nem fog tudni segíteni. Amúgy is csak a gokartos időkben volt erre példa, a későbbiekben már a saját ügyeivel volt elfoglalva.”

„A Forma–1-be könnyebb volt bekerülnöm a Schumacher név miatt, de nekem kellett vezetnem az autót” – mondta Ralf, akit kimondottan idegesít, ha kis Schuminak becézik. A Toyota pilótája arról is beszélt az interjúban, hogy jó ideig nem akarja követni a testvérét. „31 éves vagyok, és még mindig nagyon élvezem a száguldást. Úgy gondolom, hogy még 40 évesen is nyugodtan versenyezhetek” – tette hozzá Ralf, aki idáig 6 futamgyőzelemmel büszkélkedhet.

Elpuskázott szezon

A Toyota csapat az idei évben jócskán elmaradt a szezon elején kitűzött céltól. „Túl sokszor kellett idő előtt befejeznünk a versenyt, és az eredmények sem úgy alakultak, ahogy szerettük volna.” Ennek ellenére nem akar visszatérni a BMW-hez Ralf Schumacher. „Állandóan erről pletykálnak, de csak azért mert sokszor látnak beszélgetni a csapat első emberével, Mario Theissennel. Ennek azonban egyszerű az oka: jó barátok vagyunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik