Élet-Stílus

Hatgólos előnyt szerzett az FTC a Bajnokok Ligájában

Hatgólos előnyt szerzett a Budapest Bank-FTC a vendég román Rulmentul Brasov ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen. A KEK-ben a Cornexi döntetlent játszott idegenben és ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.




Hatgólos előnyt szerzett az FTC a Bajnokok Ligájában 1
kezilabda.lap.hu

Hatgólos előnyt szerzett az FTC a Bajnokok Ligájában 1
Hatgólos előnyt szerzett az FTC a Bajnokok Ligájában 3

Megilletődötten kezdett az FTC, és csak az 5. percben talált be először, majd gyorsan fordított: 0-1 után a brassóiak több mint tíz percen keresztül nem voltak eredményesek (5-1). A különbség ezt követően állandósult, majd a szünet előtti hajrában, amikor emberelőnyben játszott az amúgy remekül védekező hazai csapat, az előny tovább nőtt.

A második félidő elején a Ferencváros óriási iramot diktált, aminek következtében a román gárda rengeteget hibázott, és a 40. percben már 21-11 volt az állás. A Brassó nem adta fel, és gyorsan triplázott, Németh András vezetőedző pedig időt kért. Uhrakova – remek helyzetfelismeréssel – saját hatosvonala elől dobott gólt.

Fokozatosan csökkent a különbség, az addig gyengén játszó románok erőre kaptak, és a végén szorossá tették a csatát. A pokolian nehéznek ígérkező visszavágót jövő vasárnap 18 órakor rendezik Brassóban.

A döntetlen is elég volt

A kézilabda KEK-ben érdekelt Cornexi-Alcoa-HSB Holding együttesének már nem kell aggódnia a 16 közé jutásért, a magyar gárda a második izlandi mérkőzésén 22-22-re végzett a Hafnarfjördurral, így a 16 közé jutott a női kézilabda KEK-ben.

A 2005-ben EHF-kupát nyerő Cornexi feladta a pályaválasztói jogot, és a pénteki, 31-26-ra megnyert mérkőzés után ezúttal is Izlandon lépett pályára – hivatalosan hazai csapatként.

A mostani ütközetben is nehezen lendült bele a székesfehérvári együttes, negyedóra elteltével 6-6 volt az állás. A lelkes hazaiak kemény védekezése nem feküdt a magyaroknak, és 11-9-es vezetéssel zárták az első félidőt. Az izlandiak lendülete kitartott a térfélcsere után is, és az utolsó 15 perc 18-14-es Hafnarfjördur-előnnyel kezdődött. Ebben a szakaszban a Cornexi nagyobb rutinja ekkor sokat, pontosabban továbbjutást ért.

A következő forduló párosítását október 24-én sorsolják Bécsben.

Női BL, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Budapest Bank-FTC – Rulmentul Brasov (román) 30-24 (14-9)

Női KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó
Cornexi-Alcoa-HSB Holding – Hafnarfjördur (izlandi) 22-22 (9-11)
Továbbjutott: a Cornexi, 53-48-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik