Élet-Stílus

Fájó szegedi döntetlen a Bajnokok Ligájában

A sok hibával játszó Pick Szeged egy két másodperccel a vége előtt kapott góllal 27-27-es döntetlent játszott a vendég Schaffhausen csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában.




Fájó szegedi döntetlen a Bajnokok Ligájában 1

kezilabda.lap.hu

Fájó szegedi döntetlen a Bajnokok Ligájában 1
Fájó szegedi döntetlen a Bajnokok Ligájában 3

A Pick Szeged emberelőnyben gyorsan 4-2-re ellépett, ám azonos létszámban a 11 légióssal felálló svájci bajnok fordított. A 12. percben 4-6-nál időt kért a Pick, ám állandósult a különbség, amely nagyobb is lehetett volna, ha a vendégjátékosok olykor nem könnyelműsködnek. A folytatásban sokat cserélt a Tisza-parti alakulat, s a 28. percben létszámfölényben sikerült egyenlítenie (12-12). A szünet előtti hajrát azonban jobban zárta a Schaffhausen, amely így kétgólos előnnyel vonulhatott a pihenőre.

Jól kezdte a második félidőt a Szeged és a 36. percben visszavette a vezetést (15-14). Ez azonban nem hatott nyugtatóan, mert a lelkes vendégek emberhátrányuk alatt kétszer is eredményesek voltak. A változatlanul sok hibával játszó hazaiak az utolsó energiatartalékukat is mozgósították, hogy otthon tartsák a két pontot. A végjátékban fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat.


Fél perccel a zárás előtt Mezei a Szegedet juttatta előnyhöz, ám a Schaffhausen az utolsó támadására kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára, ráadásul Berta kiállítása miatt emberelőnyben támadhatott, és két másodperccel a vége előtt sikerült is egyenlítenie. A döntetlen azért is fájó, mert előfordulhat, hogy a két csapat egymás elleni két mérkőzése dönt majd a továbbjutásról.

Férfi BL, 3. forduló, B-csoport:
Pick Szeged-Schaffhausen (svájci) 27-27 (12-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik