Élet-Stílus

Szabotázs a Mecsek-ralin

Ifjabb Tóth János nem tudta megvédeni a címét a rali-bajnokságban, mivel az általa hajtott Peugeot 307 WRC motorja tönkrement a szezon utolsó futamán, a Mecsek-ralin. A versenyző balszerencsét okolta a kieséséért, ám a vizsgálatok során kiderült: valaki kibabrált vele, a két versenynap közötti éjszakán gázolajat öntött a motorba.




Szabotázs a Mecsek-ralin 1

rally.lap.hu

Szabotázs a Mecsek-ralin 1
Szabotázs a Mecsek-ralin 3

Ifjabb Tóth János autójának üzemanyagtartályából származó mintában 30 százaléknyi gázolajat találtak a vizsgálat során. A komputer adatainak tanúsága alapján az autóban 11 liter üzemanyag volt, amikor péntek este beállt a parc fermébe (zárt parkoló) és 23 liter, amikor másnap reggel kiállt onnan.

Ebből az következik, hogy az üzemanyagtartályába valaki 12 liter gázolajat töltött. Tóth János az első tankoló zónából 43 liter üzemanyaggal indult az első gyorsasági szakaszra, ez a magyarázata annak, hogy a motor meghibásodása nem közvetlenül a szombat reggeli rajt után következett be, a gázolaj ugyanis légtelenítő csonkon keresztül folyamatosan szivároghatott át a tankba – olvasható a Peugeot Hungária által pénteken kiadott közleményben.


Tóth János a FigyelőNetnek elmondta, sportemberként nehéz feldolgoznia a történteket, ugyanakkor nem óv és nem tesz feljelentést. “A versenyt feladtuk, csalódottan vettük tudomásul, hogy nem tudtuk megvédeni a címünket. Az újabb fordulat természetesen nagyon felzaklatott bennünket. Nehéz bármit is mondani. Az esetből okulni kell, a rendezőknek mindent meg kell tenniük, hogy a jövőben ilyen döbbenetes esett még egyszer nem fordulhasson elő” – nyilatkozta a versenyző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik