Élet-Stílus

NHL: Crosby a végén villant

A Pittsburgh Sidney Crosby 3.3 másodperccel a mérkőzés vége előtt szerzett góljával idegenben fektette két vállra a New York Rangerst a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.





NHL: Crosby a végén villant 1 nhl.lap.hu NHL: Crosby a végén villant 1
NHL: Crosby a végén villant 3

“Tudtam, hogy nagyon kevés idő van hátra mérkőzésből, és amikor Mark Recchi átadta a korongot, egyből kapura lőttem” – számolt be a győztes gól körülményeiről Sidney Crosby, az igeneben először nyerő Pittsburgh fiatal zsenije.


A szavait annyival egészítenénk ki, hogy az utolsó percben Jaromir Jagr kiállítása miatt emberelőnyben játszott a Penguins, persze, ez semmit sem von le az ifjú csillag érdemeiből, aki a gólja mellett három asszisztott is kiosztott péntek hajnalban a Madison Square Gardenben. A krónikához tartozik továbbá, hogy a Pittsburgh 22 kapuralövésből szerzett hat gólt, miközben a Rangers valóságos tüzijátékot rendezett a kapu előtt: öt gólja 42 kísérletből jött össze. “Ma este nagyon jól alakultak a dolgaink, de ez csak egy meccs volt a sok közül” – zárta nyilatkozatát Crosby.

Az alapszakasz kilencedik játéknapján három mérkőzés is csak a szétlövésben dőlt el. A St. Louis Blues is ilyen módon szerezte meg a szezonbeli első győzelmét a vendég Boston Bruins kárára.


A története legjobb rajtját produkáló Minnesota Wild viszont továbbra veretlen: Manny Fernandez az összes washingtoni büntetőt hárította, Mikko Koivu viszont túljárt Brent Johnson eszén, így a “vadak” sorozatban negyedik sikerüket aratták. A Toronto Maple Leafs hába vezetett három góllal az utolsó harmad előtt a New Jersey Devils otthonában, nem tudta elkerelülni a büntetőpárbajt – és később a vereséget sem. Brian Gionta mesterhármassal egyenlített a harmadik játékrészben, míg a győztes büntető John Madden nevéhez fűződik.

NHL, alapszakasz, 9. játéknap:
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 5-6
New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs 7-6 – büntetőkkel
Ottawa Senators-Calgary Flames 0-1
Minnesota Wild-Washington Capitals 3-2 – büntetőkkel
St. Louis Blues-Boston Bruins 3-2 – büntetőkkel
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 3-1
Edmonton Oilers-San Jose Sharks 6-4
Los Angeles Kings-Dallas Stars 1-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik