Élet-Stílus

Kártérítést követel az Atlético Madrid

Kártérítést kér a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) az Atlético Madrid, mert argentin válogatott játékosa, Maxi Rodriguez súlyos sérülést szenvedett a szerdai, Spanyolország nemzeti együttese elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen.

A középpályás – aki tavaly nyáron az Espanyoltól igazolt a fővárosi gárdához – az összecsapás 16. percében szenvedett térdszalagszakadást a bal lábában és legalább hat hónapig nem léphet pályára.

“Maxi Rodriguez több hónapos kiesése kereken hatmillió euróba kerül nekünk, ezt az összeget szeretnénk viszontlátni. A FIFA-tól vagy az érintett szövetségektől várjuk a kártérítést” – nyilatkozta Miguel Angel Gil Marin, az Atlético Madrid igazgatója.

A helyi sajtó részben a spanyol szövetséget (RFEF) tartja felelősnek az esetért, mert egy olyan stadionban rendezte meg az összecsapást, amely egybehangzó vélemények szerint alkalmatlan volt a játékra. Az éppen elkészült murciai létesítmény pályáján állítólag még nem nőtt ki teljesen a fű.


A Marca egyenesen Angel Maria Villar, RFEF elnökének lemondását követeli. “A szövetségben kontármunkát végeznek” – írta a madridi újság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik