Élet-Stílus

Jubilál a nyíregyházi színház

Október 17-én lesz 25 esztendeje annak, hogy a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház mint önálló társulat bemutatkozott a közönségnek Vörösmarty: Csongor és Tünde című darabjával, a jubileum alkalmából különleges ünnepi események várják a látogatókat.

Az esti előadás előtt a színház előtti téren élőszobrok köszöntik a közönséget, miközben a 25 esztendő emlékezetes előadásaiból részleteket vetítenek – mondta el Magyar Krisztina, a színház művészeti titkára. A bejárat előtt tűznyelők és tűzzsonglőrök állítják meg produkciójukkal a látogatókat, hogy utána az emeleti galérián a jubileumi kiállítás megtekintésére invitáljanak.

A társulat eddig bemutatott 248 előadásából láthatnak fotókat, leporellókat, plakátokat az érdeklődők. Az évforduló alkalmából a teátrum életét összefoglaló színes kiadvány és egy, a premiereket elemző kritikai gyűjteményt is bemutatatnak.


Ezen az estén a társulat a siker-darabját, az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékát is a műsorra tűzi. A 2000. decemberében bemutatott darab századik előadására kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik