Élet-Stílus

NHL: továbbra is nyeretlen a címvédő

A Carolina Hurricanes csapata csapnivalóan kezdte az idei alapszakaszt. A legutóbbi Stanley-kupa győztes együttes utolsó a csoportjában, és ha így folytatja, akkor a play-off szereplés is veszélybe kerülhet.

A címvédőnél azonban még nem aggódnak különösebben, érthető okokból, hiszen mindegyik csapat 82 mérkőzést játszik az alapszakaszban, úgyhogy van még bőven lehetőség a javításra. Ráadásul a csapat nem is játszik olyan rosszul: a három meccsből egyet csak hosszabbításban vesztettek el, és a szerda esti floridai összecsapást is simán megnyerhették volna, ha a helyzeteiket okosabban használják ki.

A második harmad döntött

„Kiegyenlített volt a mérkőzés, mind két együttesnek megvoltak a gólszerzési lehetőségei, mi sajnos kihagytuk őket, a Florida azonban nem tette meg ugyanezt a szívességet velünk. Ráadásul sokkal jobban, higgadtabban játszottak emberelőnyös helyzetekben” – nyilatkozta a találkozót követően Rob Brind’Amour, a Carolina csapatkapitánya.

A Panthersből Olli Jokinen és Gary Roberts is kétszer bevette a Hurricanesnél először kezdő John Grahame kapuját. A finn támadó szerint a második harmad hozta meg a fordulatot: „A meccsnek ebben a szakaszában állandóan bombáztuk a kapujukat, és ennek meg is lett az eredménye.”

Gólzápor Detroitban

A Detroit az első két mérkőzésen mindössze háromszor volt eredményes, de a Red Wings támadói a Phoenix Coyotes ellen behozták a lemaradásukat. A házigazda együttes 9-2-re elpáholta az egykori hokis legenda, Wayne Gretzky által dirigált prérifarkasokat. Érthetően csalódottan nyilatkozott a tréner a találkozót követően: „Teljesen megaláztak minket, nem tudom, hogy ennél mélyebbre lehet-e süllyedni.”

A Coyotes megalázásában nagy szerepe volt a védő Mathieu Schneidernek, aki karrierje második mesterhármasát lőtte szerda este. Mikael Samuelsson kétszer volt eredményes, Pavel Datsyuk pedig a gólja mellé két asszisztot is begyűjtött.

NHL alapszakasz, 8. játéknap
Atlanta Thrashers-Boston Bruins 4-1
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 1-3
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 6-3
Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes 9-2
Anaheim Ducks-New York Islanders 4-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik