Élet-Stílus

Két év múlva visszavonul Calzaghe

Az idáig veretlen nagyközépsúlyú Joe Calzaghe a napokban bejelentette, hogy még két évig szeretne bokszolni. A walesi sportolóra szombaton egy újabb címmérkőzés vár a kameruni Sakio Bika ellen.




Két év múlva visszavonul Calzaghe 1

profiboksz.lap.hu

Két év múlva visszavonul Calzaghe 1
Két év múlva visszavonul Calzaghe 3

Calzaghe szombat este a WBO és az IBF világbajnoki címét védheti meg, a szinte teljesen ismeretlen afrikai bokszoló ellen. A szakemberek szerint a rendkívülien rutinos, 34 éves Calzaghének nem okozhat a kameruni ellenfél. Komolyabb eredményei egyelőre nincsenek Bikának, de mint az afrikai bokszolók általában ő is rendkívülien jó fizikummal rendelkezik.

A walesi sztár a SkySports-nak nyilatkozva elmondta, hogy számos kritika érte már korábban is mert nem kereste a komolyabb kihívásokat. Ehhez képest idén márciusban az IBF övéért egy fiatal, amerikai tehetséggel, Jeff Lacy-vel szállt ringbe és meggyőző teljesítménnyel verte meg a címvédőt. A kritikusait ezzel elnémította Calzaghe, de a szombati meccs után ismét felerősödhetnek ezek a hangok.

A walesi öklözőt nemrég Sugar Ray Leonard is bírálta, mert nem kell át az Atlanti-óceánon, hogy a legjobb tengerentúli bokszolók ellen kockára tegye az övét. Calzaghe az interjúban elmondta, hogy nagyon szívesen szállna ringbe Amerikában a két év múlva esedékes visszavonulása előtt.

“Addig akarok versenyezni ameddig tudok. Nagyon kevés olyan öklözőt ismerünk, aki a csúcson abba tudta hagyni, de szerintem nekem erre reális az esélyem. Élvezem, hogy én vagyok a bajnok, ha már nem én leszek, akkor abba fogom hagyni. A 34 évemmel úgy érzem, hogy még 4-5 meccsre még jó lehettek, de 36 évesen már nem akarok bokszolni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik