Élet-Stílus

Bozsik beszámol az elnökségnek

Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szövetség (MLSZ) október 26-i elnökségi ülésén számol be a nemzeti együttes élén végzett munkájáról, szakmai programjáról – tájékoztatta az MTI-t a futballszervezet kommunikációs osztálya.

Kisteleki István MLSZ-elnök a szerdai Málta elleni 2-1-es vereségről azt mondta: “A szerdai eredmény hatalmas pofon a magyar futball számára, és sajnos nem is az egyetlen, amely az utóbbi időben érte a labdarúgásunkat. Hosszú távú célunk az első perctől kezdve az volt, hogy a nemzeti csapat Bozsik Péter szövetségi kapitány vezetésével javítson helyzetén, és legalább előkelőbb kalapba kapjon majd besorolást a következő sorozat előtt. E cél elérésének érdekében azonban a Máltához hasonló ellenfeleket le kell győznünk. Persze, az előrelépésre minden helyzetben megvan az esély, de a szerdai vereség után már lényegesen nehezebb a feladatunk.”

Kisteleki hozzátette: túl korai a szakember személyét érintő kérdéseket feszegetni, mert ebben a kérdésben csak az elnökség dönthet.

A sportvezető szerint a magyar labdarúgás évtizedek óta nem kap elegendő támogatást ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a fejlődéshez szükséges háttér.

“Befektetés, jelen esetben megfelelő mennyiségű állami támogatás hiányában elképzelhetetlen a magyar futball felemelkedése, különösen úgy, hogy a többi országban hatalmas összegeket invesztálnak a sportra. Ebben a helyzetben a számunkra egyetlen út van, és az lefelé vezet. Éppen ezért, még az ilyen találkozók után sem lehet mindenben az aktuális válogatott játékosok és a kapitány felelősségét keresni” – fogalmazott Kisteleki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik