Élet-Stílus

Ralf Schumacher nem fogja kiejteni Alonsót

Ralf Schumacher visszautasította azokat a találgatásokat, melyek szerint a Forma-1-es vb utolsó futamán, a Brazil Nagydíjon szándékosan kiejti a pontversenyben vezető Fernando Alonsót, hogy ezzel világbajnoki győzelemhez segítse bátyját, Michaelt.




Ralf Schumacher nem fogja kiejteni Alonsót 1

forma1.lap.hu

Ralf Schumacher nem fogja kiejteni Alonsót 1
Ralf Schumacher nem fogja kiejteni Alonsót 3

“Soha nem tettem ilyet és a jövőben sem fogok szándékosan balesetet okozni” – mondta a Bild Zeitungnak adott interjúban a fiatalabb Schumacher. “Ez nemcsak súlyos sportszerűtlenség lenne, hanem rendkívüli veszélyekkel is járna. A Forma-1-ben minden ütközés, még a legkisebb koccanás is tragikus kimenetelű lehet, nincs olyan őrült, aki szándékosan kockára tenné az életét.”

Az idény végén visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher csak abban az esetben szerezheti meg nyolcadik címét, ha nyer Sao Paulóban, Alonso pedig nem szerez pontot, azaz a nyolcadik helynél hátrébb végez. Biztos vagyok benne, hogy sportszerű körülmények között dől el vb-elsőség és mindenki tisztességes eszközökkel versenyez majd” – jelentette ki Denis Chevrier, a Renault főmérnöke. – A Ferrari csak akkor nyerheti meg a konstruktőrök versenyét, ha mindkét autója pontszerző helyen végez, ezért Massát sem fogják rávenni, hogy ejtse ki Alonsót. Egyébként sem hiszem, hogy bárki képes lenne ilyen aljasságra.”

Chevrier ugyanakkor nem tagadta, hogy a taktika kialakításánál figyelembe veszik a pontverseny állását. “Az a lényeg, hogy Fernando a nyolc között érjen célba. Rutinból nem lehet végigmenni egyetlen futamon sem, ugyanúgy kell koncentrálnia, mint máskor, annyiból könnyebb a helyzete, hogy nincs rajta győzelmi kényszer, nem kell kockáztatnia.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik