Élet-Stílus

NHL: New York fekete napja

Két vereséggel zárták a New York-i csapatok az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapját. A Rangers a Philadelphiától, az Islanders pedig a Los Angelestől kapott ki.




NHL: New York fekete napja 1

nhl.lap.hu

NHL: New York fekete napja 1
NHL: New York fekete napja 3

A vendégként fellépő Philadelphia Flyers 4-2-es győzelemmel vágott vissza a Rangersnek a három nappal ezelőtt, büntetőkkel elszenvedett vereségért. Leginkább Peter Forsberget fűtötte a “bosszúvágy”, a svéd klasszis nagyon elemében volt, egy góllal és két góltérő átadással tört borsot a hazaiak orra alá.


“Ma nagyon meg akartuk mutatni, mit tudunk, mindenáron győzni szerettük volna. A Rangers igazi nagyvad, egész évben keményen kell harcolnunk ezekkel a New York-i fickókkal” – nyilatkozta a Flyers elsőszámú csillaga, aki a mérkőzés elején, gólnélküli állásnál valósággal bolondot csinált a honfitársából, a vendéglátók kapuját őrző Henrik Lundqvistból (pazar mozdulatsor záróakkordjaként lőtt közelről a rövid sarokba), majd Mike Knuble, illetve Simon Gagne találatánál az előkészítő szerepkörét vállalta magára. Átellenben Antero Niittymaki 25 lövésnek állta útját (csak kétszer kapitulált), a győzelemben főszerepet vállaló finn hálóőr a találkozó után amondó volt: “Boldog vagyok, hiszen hatalmas sikert arattunk.”

A New York-i szolidaritás jegyében a város másik profi együttese, az Islanders is 4-2-re kapott ki Los Angelesben. A “szigetlakók” a 2-2-vel záruló első harmadban ellőtték az összes puskaporukat, ellenben az ellenfél “zsákjában” még volt két gól, amelyet Brent Sopel és Alekszander Frolov húzott elő a folytatásban. A bajnokságot két győzelemmel kezdő Vancouver sorozatban másodszor veszített, szerdára virradóra a szétlövés során maradt alul a Minnesotával szemben. A győztes büntető Petteri Nummelin nevéhez fűződik.

NHL, alapszakasz, 7. játéknap:
New York Rangers-Philadelphia Flyers 2-4
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 2-1 – büntetőkkel
Los Angeles Kings-New York Islanders 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik