Élet-Stílus

Újpest: Vaskóé a csapatkapitányi karszalag

Valére Billen, az Újpest FC vezetőedzője az első keretből száműzött Tóth Norbert helyett a 22 éves Vaskó Tamást nevezte ki az élvonalban szereplő csapat kapitányának. A belga szakember nem csak a közvéleményt, a fiatal védőjátékost is meglepte a döntésével.

“Vaskó Tamás emberileg és játékosként is tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Hozzáállása profi, teljesítménye jó és kiegyensúlyozott” – indokolta döntését Valére Billen, az Újpest edzője.

– Hogyan tudta meg, hogy ön az új csapatkapitány?
– A múlt szombati, győri tesztmérkőzésünk előtt a vezetőedzőnk, Valére Billen szokás szerint eligazítást tartott az öltözőben, elmondta a taktikát, majd a megbeszélés végén bejelentette a döntését: a jövőben én viselem majd karszalagot.

Meglepődött?
– Az nem kifejezés. Hirtelen fel sem fogtam, micsoda megtiszteltetésben részesültem. Nem számítottam rá, arra gondoltam, hogy biztos valamelyik idősebb, rutinosabb labdarúgó kapja ezt a megbízatást.

– A többiek mit szóltak az edző döntéséhez?
– Valamennyi csapattársammal jó viszonyban vagyok, a játékosok kivétel nélkül gratuláltak, valamint biztosítottak arról, ha bármi gondom lenne, szívesen segítenek. Mielőtt megkérdezné, elmondom, biztos vagyok benne, hogy fiatal korom ellenére hallgatnak majd rám a társaim, eddig is így volt ez, hiszen belső védőként én irányítom az előttem játszókat.

Elődjével, az Újpest első keretéből múlt héten száműzött Tóth Norberttel beszélt a kinevezése óta?
– Igen, többször is.

– És?
– Szenzációról nem tudok beszámolni. Norbi kedves srác, akárcsak a többiek, ő is gratulált nekem.

A Vasas ellen debütál majd csapatkapitányként a bajnokságban. Mit vár a hétfői találkozótól?
– A csapattól természetesen győzelmet,




Újpest: Vaskóé a csapatkapitányi karszalag 1

magyarfoci.lap.hu

Újpest: Vaskóé a csapatkapitányi karszalag 1
Újpest: Vaskóé a csapatkapitányi karszalag 3

nem is lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Ami pedig engem illet, nos, igyekszem bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül került rám a karszalag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik