Élet-Stílus

Duncan: túl erős az NBA

Az amerikai profi kosárlabda bajnokság tavalyi bajnoka, a San Antonio Spurs a napokban Európában népszerűsíti a sportágat. Az együttes sztárja, Tim Duncan szerint az európai csapatok ugyan sokat fejlődtek, de még nincsenek NBA-szinten.




Duncan: túl erős az NBA 1

nba.lap.hu

Duncan: túl erős az NBA 1
Duncan: túl erős az NBA 3

Az NBA Europe Live Tour keretein belül négy NBA-csapat érkezett az öreg kontinensre, és nem kis meglepetésre a Philadelphia kikapott a Barcelona otthonában, a CSZKA Moszkva pedig az LA Clipperst verte meg. A San Antonio Spurs ezzel szemben nem botlott, magabiztosan legyőzte a ASVEL Lyon-Villeurbanne után a Maccabi Tel Avivot is.

Dollármilliók kellenének

Az elmúlt évek egyik meghatározó NBA-játékosa, Tim Duncan a csapat edzését követően újságíróknak elmondta, hogy a véleménye szerint egyelőre nem elég erősek az európai klubcsapatok az NBA-ben való szerepléshez. „Rengeteg a tehetség, és jó néhány együttes sokat fejlődött az utóbbi időben, de úgy érzem még mindig az NBA a legerősebb bajnokság.”

David Stern a liga első számú vezetője hétfőn egy sajtótájékoztatón jó ötletnek nevezte az NBA Európába ’importálását’, de erre a véleménye szerint még legalább tíz évet kell várni. A francia L’Equipe-nek nyilatkozva Stern elmondta, hogy a Real Madridtól már meg is keresték ezzel a kéréssel. „Manapság 3-400 millió dollárra van szükség egy az NBA-meccsek lebonyolításához szükséges aréna megépítésére. Ezen felül további 500 millió kell ahhoz, hogy megkapják a szükséges engedélyeket. Ha egy csapat felépít egy minden szempontból megfelelő stadiont, akkor boldogan le fogunk ülni tárgyalni a képviselőikkel.”

Nincs különbség

Gregg Popovich sztáredző szerint nincsen különbség a külföldi és az amerikai játékosok között. A Spurs trénere tudja miről beszél, hiszen csapatának két kulcsembere, Tony Parker és Manu Ginobili külföldről érkezett. „Ez személyfüggő. Igazán az a kérdés, hogy milyen munkát végeztek el korábban az adott játékossal, és ki volt az edzője.” – mondta a háromszoros bajnok edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik