Élet-Stílus

Családbarát címet kapott a Sóstói Múzeumfalu

A Múzeumok és Látogatók Alapítványa a vidéki intézmények versenyében a Sóstói Múzeumfalunak ítélte oda a Családbarát Múzeum címet, amely a nyírségi megyeszékhely egyik idegenforgalmi büszkesége.

Mindig sok látogatót vonz a néphagyományok felelevenítése a tavaszi téltemetéstől az október 28-ai tengerifosztásig. Külön gondolnak a gyerekekre, akik számos kézműves foglalkozáson, nyári napközis táborban találkozhatnak a néphagyományokkal –közölte Páll István, az intézmény igazgatója.

Elmondása szerint ebben a szezonban a legnagyobb sikert a Kóstolja meg Magyarországot program aratta. Másfél nap alatt ötezren fogyasztottak a helyben, szemük láttára készített, a tájra jellemző népi ételekből. Sikeres az a régiós népművészeti vándorkiállítás is, amellyel egész Romániában bemutatják az Észak-Alföld értékeit.

A múzeumigazgató kiemelte, a szokásos október végi zárás ellenére a Sóstói Múzeumfaluban november 11-én és 12-én, a Márton-napi vigasságok keretében még várni fogják a ludas ételek és az új bor kedvelőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik