Élet-Stílus

Tevez marad a West Ham-ben

Carlos Teveznek eszébe sincs elhagyni az angol West Ham United csapatát, maradni akar Londonban, annak elenére, hogy hazája szövetségi kapitánya, Alfio Basile klubváltásra ösztökéli.

A világbajnokság után kinevezett Alfio Basile egyik nyilatkozatában úgy fogalmazott: Teveznek és londoni csapattársának, a szintén argentin Javier Mascheranónak szakmailag visszalépést jelent a West Ham Unitedben való szereplés, a kapitány – a válogatott érdekeire hivatkozva – mind a két labdarúgónak a klubváltást tanácsolta.

Tevez erre reagálva elmondta, nincs szándékában elhagyni a West Ham-et. “Hosszú távra igazoltam ide, de ahogy olvasom, egyeseknek ez annyira fáj, hogy arra akarnak rávenni, a januári átigazolási időszakban szerződjek máshová, ami ostobaság” – fakadt ki az olimpiai bajnok támadó, aki a nyáron Mascheranóval együtt a brazil Corinthianstól igazolt Londonba. A West Ham United azonban csak szenved az angol bajnokságban, és ezen egyelőre a két argentin sztárjátékos sem tud változtatni.

“Nem olyan fából faragtak, aki könnyen bedobja a törölközőt. Ahogy Javeir, úgy én sem megmentőnek szegődtem a londoni klubhoz, vagy hogy egyénileg tűnjek jónak, ez ugyanis nem tenisz. Ha nem hinnék abban, hogy sikeres lehetek a csapattal, aligha a West Ham-et választom” – nyilatkozta Tevez.

A 22 esztendős labdarúgó pályafutása a Buenos Aires-i All Boysban indult, később a Boca Juniorsban és a brazil Corinthiansban is szerepelt. Az argentin felnőtt válogatottban eddig 25 mérkőzésen 4 gólt szerzett, a németországi világbajnokságon a negyeddöntőig jutott hazája csapatával – Argentínát büntetőkkel búcsúztatta a házigazda német együttes, a későbbi bronzérmes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik