Élet-Stílus

Bozsik: nincs reális esélyünk

Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódásának adott hangot az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen törököktől elszenvedett 1-0-ás vereséget követően, mivel mint mondta, csapata nem állt messze a pontszerzéstől.

„Hiányérzet maradt bennem, mivel előzőleg úgy véltem, ha az együttes tudása 90-95 százalékát nyújtja, akkor döntetlen körüli eredmény lesz, ugyanakkor ezt a teljesítményt nem értük el, mégis szerezhettünk volna egy pontot” – mondta a szakvezető, aki 70 százalékosra taksálta a magyarok teljesítményét.

Bozsik szerint az első félidőben nem sikerült megvalósítani az eltervezett rövid passzokra épülő játékot, mivel a vendégek nagyon leszűkítették a területet, s ezáltal arra kényszerültek a hazai játékosok, hogy átíveljék a középpályát.

A hajó még nem ment el

„Az első pillanattól kezdve nem volt igazán reális esélyünk a kijutásra, s ezt két hazai vereségünk sem növelte” – mondta az Eb-kvalifikációt illetően Bozsik, aki miután az újságírók egy része szavait úgy fordította le, hogy „elment a hajó”, kijelentette, a „hajó még nem ment el, matematikailag van esélyünk”.

A szövetségi kapitány az MTI kérdésére, miszerint szerdán Máltán is egy csatárral áll-e fel a csapat, úgy válaszolt, már megvan az elképzelése, de ezt egyelőre nem szeretné elárulni. Egyúttal azt sejtette, hogy a szigetországban két támadót állít csatasorba.

Terimnek tetszett

Fatih Terim, a törökök szakvezetője elégedett volt csapata teljesítményével, kiemelte, játékosai rengeteget futottak, s megdolgoztak a sikerért. „Alaposan kielemeztük a magyarok játékát, úgyhogy nem okoztak meglepetést. Elsősorban annak köszönhetjük a győzelmet, hogy valamivel szervezettebbek voltunk riválisunknál, amely ugyanakkor a csoport valamennyi tagjának nehéz ellenfélnek fog bizonyulni” – mondta Terim a hazaiakkal kapcsolatban.

A magyar válogatott a meccs után rögtön visszatért a tatai edzőtáborba, ahol a vasárnap a regenerálódás jegyében telik, majd kedden délután kel útra a csapat Máltára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik