Élet-Stílus

NHL: újra térdre kényszerült a címvédő

A Carolina Hurricanes a második mérkőzését is elbukta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), ezúttal a vendégként fellépő New Jersey Devils intézte el a Stanley-kupa védőjét.

A Carolina a tavalyi rájátszásban könnyedén jutott túl a New Jersey-n, most azonban nem talált fogást a riválisán, főleg annak kapusán, Martin Brodeurön.


Az olimpiai bajnok hálóőr több bravúrt is bemutatott (egy alkalommal hátravetődve éppen a gólvonalon stoppolta le a pakkot), hibátlan teljesítményével pályafutása 81. shutoutját, azaz kapott gól nélküli mérkőzését és 447. NHL-győzelmét jegyezte.


Brodeur mellett a New Jersey támadósora is “ördögi” produkcióval rukkolt ki szombatra virradóra. Zach Parise két gólt is szerzett: előbb Colin White lövésébe tette bele a botját góltérően, majd Scott Gomez keresztpasszára érkezett a legjobb ütemben a hazai kapu elé. A további gólokon Jamie Langenbrunner és Patrik Elias osztozott, Brian Gionta pedig három góltérő átadással asszisztát a vendéggyőzelemhez.


A Buffalo Sabres sorozatban másodszor járt jól a “szétlövéssel”, ezúttal Montreal Canadiens ellen nyerte meg az idegek harcát, míg a Vancouver Canucks a “hirtelen halálban” győzte le a házigazda Columbus Blue Jackets csapatát és őrizte meg a hibátlan mérlegét. Az előző partikhoz hasonlóan az Anaheim Ducks-Los Angeles Kings meccs is nagy csatát hozott (a vendégek Lubomir Visnovsky góljával győztek), ezzel szemben a Florida Panthers könnyedén,




NHL: újra térdre kényszerült a címvédő 1

nhl.lap.hu

NHL: újra térdre kényszerült a címvédő 1
NHL: újra térdre kényszerült a címvédő 3

ötgólos különbséggel verte a Bostot.

NHL, alapszakasz, 3. játéknap:
Carolina Hurricanes-New Jersey Devils 0-4
Columbus Blue Jackets-Vancouver Canucks 2-3 – h.u.
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 5-4 – büntetőkkel
Florida Panthers-Boston Bruins 8-3
Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik