Élet-Stílus

Vívó-vb: lecsúsztunk a dobogóról

A negyedik helyen végzett a férfi kardcsapat a torinói vívó-világbajnokságon, míg a női párbajtőr-válogatott ötödikként zárt.

A bronzmérkőzésen az esélyesebb oroszok végig maguknál tartották a kezdeményezést, az elejétől kezdve vezettek. A Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Lengyel Balázs összeállítású magyar csapatból mindössze a nap folyamán először pástra lépő Lengyel tudott asszót nyerni. Emellett volt még két döntetlen is, többi párharcot elveszítettük.

A tavalyi tizedik helyhez képest előre lépett a magyar csapat, de közel állt ahhoz, hogy még jobb eredményt érjen el, az elődöntőben ugyanis egy szinte már megnyert összecsapást engedett elúszni a franciák ellen. Igaz, azt megelőzően viszont nagy hajrával hozta az olaszok elleni negyeddöntőjét.

A női párbajtőrcsapat is érem nélkül, az ötödik helyen zárta a napot. A Nagy Tímea, Szász Emese, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka összetételű csapat kezdésként megverte az észteket, majd a negyeddöntőben kikapott a kínaiaktól, a folytatásban pedig előbb győzött a svédek, azután pedig az ukránok ellen. “Mondhatnám azt, hogy nehéz ágra kerültünk, de igazából ma már nincs könnyű ág” – kezdte Kulcsár Győző szövetségi kapitány. – Mondjuk, éhgyomorra egy kicsit sok volt,




Vívó-vb: lecsúsztunk a dobogóról 1

vivas.lap.hu

Vívó-vb: lecsúsztunk a dobogóról 1
Vívó-vb: lecsúsztunk a dobogóról 3

hogy az észtekkel kezdtünk, de jól vívtunk. Ami a kínaiak elleni mérkőzést illeti, amikor fölmentünk a pástra, már akkor egy kicsit föladtuk. A folytatásban pedig újra minden rendben volt.”

Vívó-vb, csapat, férfi kard:
A 3. helyért: Oroszország-Magyarország 45-34
Az elődöntőben: Franciaország-Magyarország 45-42
A negyeddöntőben: Magyarország-Olaszország 45-44
A 16 között: Magyarország-Fehéroroszország 45-37

Csapat, női párbajtőr:
Az 5. helyért: Magyarország-Ukrajna 45-30
Az 5-8. helyért: Magyarország-Svédország 42-29
A negyeddöntőben: Kína-Magyarország 45-34
A 16 között: Magyarország-Észtország 44-36

Ajánlott videó

Olvasói sztorik