Élet-Stílus

NHL: visszavágott a Toronto

A Toronto 6-0-s győzelemmel vágott vissza az Ottawának a szezonnyitón elszenvedett vereségért a tengerentúli profi jégkorongliga második játéknapján (NHL).

“Igazán gyorsan és okosan játszottuk, ami tegnap nem jött össze, az ma mind sikerült” – mondta boldogan a győztes hadvezér, Paul Maurice, aki az első győzelmét aratta a Toronto Maple Leafs vezetőedzőjeként. A “juharlevelesek” hat góljából Chad Kilger és Darcy Tucker összesen négyet szerzett (kettő-kettő elosztásban), de a dicsérő szó kijár a négy góltérő átadást is kiosztó, ezzel karriercsúcsot jegyző Kyle Wellwoodnak, illetve a 34 védést bemutató Andrew Raycroft kapusnak is.

Ezzel együtt a nap hőse a Detroittól a New York Rangersbe igazoló Brendan Shanahan, aki góllal segítette győzelemre új csapatát a Washington Capitals ellen (5-2). Az 1969-es születésű jobbszélső 600. alkalommal volt eredményes az NHL-ben, rajta kivül mindössze 15 hokis szerzett ennyi vagy több gólt a liga történelmében. Egy másik legenda, az olimpiai bajnok Mario Lemieux már nem szaporíthatja a találatai számát, a “főpingvin”




NHL: visszavágott a Toronto 1

nhl.lap.hu

NHL: visszavágott a Toronto 1
NHL: visszavágott a Toronto 3

mezét péntekre virradóra vonultatták vissza Pittsburghben. Az ünnepélyes hangulathoz az utódok a Philadelphia Flyers 4-0-s legyőzésével járultak hozzá.

NHL, alapszakasz, 2. játéknap:
San Jose Sharks-St. Louis Blues 5-4 – h.u.
New York Rangers-Washington Capitals 5-2
Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 0-6
Atlanta Thrashers-Tampa Bay Lightning 2-3 – büntetőkkel
Detroit Red Wings-Vancouver Canucks 1-3
Nashville Predators-Chicago Blackhawks 6-8
Phoenix Coyotes-New York Islanders 6-3
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 4-0
Minnesota Wild-Colorado Avalanche 3-2 – h.u.
Edmonton Oilers-Calgary Flames 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik